1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ήπια γαστρίτιδα άντρου χωρίς βιοψία

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by maria2016, Jun 26, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. maria2016

  maria2016 Member

  Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη του κυρίου Sambalis ή την κυρίας Kathy σχετικά με ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω.
  ¨όπως είναι εμφανές από τον τίτλο, μετά από γαστροσκόπηση που έκανα, διαγνώστηκα με μόλις υποσημαινόμενη διαφραγματοκήλη χωρίς οισοφαγίτιδα και ήπια γαστρίτιδα στο άντρο του στομάχου.
  Ο γαστρεντερολόγος μου έδωσε Ozepran 40 mg για ένα μήνα. Είμαι στο μέσο της αγωγής.
  Τα ρεψίματα έχουν κάπως υποχωρήσει, η δυσκολία στην κατάποση επιμένει και το κυριότερο σύμπτωμα της γαστρίτιδας η απώλεια της όρεξης συνεχίζεται ειδικά τις 4 τελευταίες μέρες μου έχει κλείσει εντελώς. Μόνο η καούρα και ο πόνος στο στομάχι υποχωρούν με τη λήψη της πραζόλης.
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω θεωρείται σημαντικό το ότι δεν έγινε βιοψία για το ελικοβακτηρίδιο ώστε σε περίπτωση που το έχω να εκριζωθεί?
  Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο λέμφωμα στομάχου στον υποβλεννογόνιο και να μην το έδειξε η γαστροσκόπηση απο τη στιγμή που δεν έγινε ούτε βιοψία για αυτό και δεν πεινάω και μάλιστα όσο προχωράει η θεραπεία?
  Να προσθέσω ότι από την αγωνία μου επισκέφθηκα και δημόσιο νοσοκομείο όπου μου είπαν να διπλασιάσω τη δοσολογία του φαρμάκου για λίγες μέρες, αλλά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γαστρεντερολόγο μου μου είπε όχι, να το παίρνω μια φορά τη μέρα όπως μου είπε
  Είμαι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη ενός άλλου ειδικού
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Σε μία γαστροσκόπηση καλό θα είναι πάντα να γίνεται λήψη δείγματος για βιοψία. Μου κάνει εντύπωση που δεν σας την έκαναν αφού έτσι κι αλλιώς υποβληθήκατε σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως η γαστρίτιδα δεν είναι απλή υπόθεση και πολλές φορές απαιτείται θεραπεία για μήνες αλλά και ειδική διατροφή που θα πρέπει να σας δωθεί απ' τον θεράποντα ιατρό! Αν δεν δείτε καλυτέρευση θα πρότεινα να πάρετε κι άλλη γνώμη ώστε να αλλάξετε θεραπεία.
 3. maria2016

  maria2016 Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Επειδή οι ενοχλήσεις επιμένουν απο τις 7 ιουνίου που ξεκίνησα την πραζόλη ρώτησα τον γαστρεντερολόγο που ξεκίνησε να με παρακολουθεί, γιατί δεν έγινε βιοψία, είπε στη μητέρα μου ότι εκείνος έχει περισσότερη ερυθρότητα στο στομάχι από τη δική μου και εν ολίγοις με στέλνει σε ψυχίατρο για να ηρεμήσω από τις ερυγές και τα υπόλοιπα συμπτώματα της γαστρίτιδας και ότι όλα προέρχονται από το άγχος. Αλλά δεν είμαι τρελή και το ξέρω πολύ καλά και εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι. Ο οργανισμός μου δεν είναι όπως πριν!!!!!!

  Ανησυχώ μήπως έχω το ελικοβακτηρίδιο και δεν έχω κάνει τη σωστή αγωγή εκρίζωσης και όπως σμφωνείτε και εσείς θα έπρεπε να κάνει τη βιοψία από τη στιγμή που υποβλήθηκα στη διαδικασία της γαστροσκόπησης. Δεν με πειράζει να πάρω θεραπεία για μήνες αρκεί να ξέρω σίγουρα τι έχω.

  Αυτό για την γαστρίτιδα μου το έχουν πει πολλοί ότι αργεί να αποκατασταθεί συν του ότι εμένα μου βρήκε μόλις υποσημαινόμενη διαφραγματοκήλη και έχω παλαβώσει με τα ρεψίματα. Πηγαίνω στην εργασία μου και κρατιέμαι και αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο εκτός από παθολογικά άσχημο. Για διατροφή δεν μου είπε τίποτα απολύτως. όταν πεινάω προσπαθώ από μόνη μου να τρώω εύπεπτα φαγητά, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, γεμιστά
  Νομίζω και γω ότι πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον άλλο γαστρεντερολόγο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβληθώ πάλι σε γαστροσκόπηση και βιοψία ή τώρα με ένα μήνα αγωγή με πραζόλη τα αποτελέσματα θα είναι ψευδή? όχι ότι φοβάμαι την εξέταση, αλλά για να ξέρω να μην την ξαναπατήσω. έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ αυτό το διάστημα
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Σίγουρα δεν είναι και η πιο σωστή αντιμετώπιση αυτή που είχατε και λυπάμαι πολύ γι' αυτό.... Σαφέστατα κι έπρεπε να γίνει βιοψία και σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε ο γιατρός να συγκρίνει το δικό του στομάχι με το δικό σας.... Το ελικοβακτηρίδιο και να υπάρχει δε θα πρέπει να σας ανησυχεί διότι θα εκριζωθεί με το κατάλληλο αντιβιοτικό σχήμα. Απευθυνθείτε σε έναν καλό γαστρεντερολόγο και με βάση αυτά που θα του πείτε θα σας κατευθύνει για όλη τη συνέχεια. :)
 5. maria2016

  maria2016 Member

  Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
  Θ α ήθελα να σας ρωτήσω αν το ελικοβακτηρίδιο προκαλεί συμπτώματα ΦΑΛΑΠ και ερυγές?
  Εϊμαι σε θεραπεία με πραζόλη απο τις 7 Ιουνίου αλλά έχω ένα συνεχές φλέγμα στο λαιμο που δεν αντέχεται, δυσκολεύομαι να καταπιώ, κάποιες μέρες βήχω, και ρεύομαι πολύ συχνά χωρίς να φάω, μόλις πιω κάτι ακόμη και νερό και το πρωί μόλις σηκώνομαι.
  Μήπως έχω το ελικοβακτηρίδιο και πρέπει να λάβω αγωγή εκρίζωσης? η απλά έχω ΦΑΛΑΠ που αργεί σε θεραπεία ή δεν θεραπεύεται και ποτέ οριστικά?
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Στην αρχή μπορεί να εκδηλωθεί ως οξεία γαστρίτιδα, εμετό, και ναυτία. Όταν εξελιχθεί σε χρόνια γαστρίτιδα μπορεί να δώσει γαστρικούς πόνους, ναυτία, φούσκωμα, ερυγές και εμετό. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων και με βάση την κλινική εμπειρία δεν έχουν κανένα απολύτως σύμπτωμα γι' αυτό και θα πρέπει το ελικοβακτηρίδιο να επιβεβαιωθεί με βιοψία...
 7. maria2016

  maria2016 Member


  Μάλιστα, στις αρχες ιουνίου έπαθα μια γαστρίτιδα όπου ένιωθα πόνο στην κοιλιά και καούρα μαζί εμ όλα τα υπόλοιπα αλλά με τα χάπια υποχώρησε αμέσως, αλλά επειδή έχω και διαγραγματοκήλη ο γιατρός μου είπε οτι είναι απο αυτό και οτι στο σημείο εκείνο έχω την ερυθρότητα. Αλήθεια μια διαφραγματοκήλη μεγέθους 4-5 εκατοστά δίνει τέτοια συμπτώματα?
  σα μέγεθος δεν είναι μεγάλο και απαιτείται επέμβαση? αύριο θα κάνω την πεχαμετρία και τη μανομετρία να δούμε αν πρέπει αν χειρουργηθώ με Nissen. Αλλά δεν ξέρω έχω στενοχωρηθεί γιατί διαβάζω και σε ξένα σαιτ οτι οτι το χειρουργείο αυτό έχει επιπλοκές ή δεν έχει πάντα επιτυχία, ειδικά σε περιπτώσει ςόπου η πανιδρόμηση φθάνει μέχρι το λάρυγγα.
  Δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί ήδη 58 μέρες με το φλέμα στο λαιμό όλη μέρα, με τις ερυγές, με το βήχα έχω ταλαιπωρηθεί πολύ, έχω χάσει βάρος και γενικά έχω παραιτηθεί αποτ η ζωή. δεν περνάω καλά καθόλου πια

  κάπου είχα διαβα΄σει οτι η ΦΑΛΑΠ είναι αργή σε θεραπεία ισχύει? η δεν περνάει ποτέ?
  να σας πω επίσης οτι μολις σταμάτησα την πραζόλη την πρώτη μέρα με έπιασε ένας τρομερός πόνος στο στέρνο σαν καρδιά, και αυτό είναι σύμπτωμα γαστροοισογαγικής παλινδρόμησης.
  Πιστεύω οτι όλα αυτά οφείλονται στο μέγεθος της διαφραγματοκήλης και οτι αν γίενι χειρουργείο και διόρθωση κάπως θα ηρεμήσω. αλλά ένας γιατρός με φόβισε και μου είπε οτι αν κα΄νω νισσεν θα γίνω χειρότερα, θα ε΄χω αναπνευστικό πρόβλημα, (λες και τώρα δεν έχω )και φούσκωμα.
  είμαι μόλις 30 ετών και έχει καταστραφεί η ζωή μου δεν ξέρω τι να κάνω.
 8. maria2016

  maria2016 Member

  Δύο μέρες μετά τη διακοπή της πραζόλης, αρχίζει και επανέρχεται ο πόνος στο στομάχι που λέτε ότι είναι ένα από τα συμπτώματα της γαστρίτιδας. Μου φαίνεται ότι έχετε δίκιο ότι πρέπει να γίνει πάλι γαστροσκόπηση και βιοψία για το ελικοβακτηρίδιο. Ναυτία και εμετό δεν αισθάνομαι. έχω ερυγές αρκετές, ακόμη και με τον αέρα ή πίνοντας νερό


  Πραγματικά απορώ γιατί στον πρώτο γιατρό που πήγα αρνηθηκε να πάρει βιοψία. όσο για τη διαφραγματοκήλη μου έγραψε μόλις υποσημαινόμενη και όταν τον ρώτησα προφορικα δηλαδή ποιο ειναι το μέγεθος, μου λέει 4-5 εκατοστά και ένας άλλος γιατρός που το του είπα μου είπε ότι 4- 5 εκατοστά είναι τεράστια και μήπως εννοούσε χιλιοστα!

  όσο για τα συμπτώματα μου της δυσκολίας στην κατάποση και της αίσθησης κόμπου στο λαιμό, περιστασιακής βραχνάδας και βήχα θεωρώ ότι είναι λόγω διαφραγματοκήλης και παλινδρόμησης. Αλλά απορώ όταν μια διαφραγματική κήλη έχει τέτοιο μέγεθος πως γράφεις στον ασθενή μόλις υποσημαινόμενη?
  μια τόσο μεγάλη κήλη δεν είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να χειρουργείτε?
  με συχγωρείτε για τον καταιγισμό μηνυμάτων, αλλά υποφέρω καθημερινά και λύση δεν βρίσκω δυστυχώς
 9. giorgos017845

  giorgos017845 New Member

  Γεια σου Μαρία !! τελικα τι εγινε με την περιπτωση σου γιατι περναω και εγω αυτην την στιγμη κατι παρομοιο χωρις ομως την διαφραγματοκηλη.. ευχαριστω!!
 10. anastasios8888

  anastasios8888 New Member

  γεια σας και από μένα,σήμερα έκανα γαστροσκόπηση επίσης και σε μένα δεν πήρε δείγμα για βιοψία.Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί εφόσον έκανα την γαστροσκόπηση,κατά εμού μέγα λάθος.Σε εμένα η διάγνωση είναι ατελής σύγκλιση καρδιοισοφαγικου στομίου , γαστρίτιδα άντρου. έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τον φίλο ποιο πάνω που γράφει για αυτή την αίσθηση κόμπο στο λαιμό αλλά και όπως κατεβαίνει το σάλιο ,θέλω να τονίσω είναι πολύ εκνευριστηκο και δεν υποφέρετε . επίσης και η καούρες .είναι εκνευριστηκο να κάνει κάποιος όλη την διαδικασία και να μην παίρνουν δείγμα , διότι μπορεί να είναι και σε μεγάλο βαθμό το ελικοβακτιριδιο από ότι διαβάζω σε κάποιες σελίδες όπως λέει αυτό ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό.σε κάποια στιγμή θα ζητήσω να γίνει κανονικά όλη η διαδικασία αφού λάβω πρώτα το belifax για 30 μέρες συν την διατροφή.η αιτία είναι διαβάζοντας τα σχόλια απογοήτευση με κυριεύει.αρα και εγώ πάνω κάτω τα ίδια να περιμένω . δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο γιατί με τρώει το δίκιο και με το ζόρι κρατιεμαι:ngazzat:
  Kathy likes this.
 11. anastasios8888

  anastasios8888 New Member

  επανέρχομαι μετά από το τέλος της αγωγής ,και φυσικά όπως το περίμενα ...πι καουρες φύγανε οκ ο κόμπος στο λαιμό δεν είχε φύγει αλλά είναι τώρα δυο μέρες που τρώω δάκρυα από το γνωστό δέντρο σε όλους της μαστίχας ο κόμπος έφυγε σε δύο μέρες η κοιλιά μου ξεφούσκωσε ή διάθεση μου έφτιαξε όπως ήταν .δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο τέτοιο φάρμακο που μπορεί να έχει σε δύο μέρες δυνατά αποτελέσματα. νιώθω καλύτερααπό ποτέ. όποιος έχει παρόμοια περιστατικά προτείνω να δοκιμάσει μαστιχα Χίου .δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά εγώ ξέρω από τότε που την έφαγα είναι καλά .:_lol:
 12. anastasios8888

  anastasios8888 New Member

  παιδιά όσοι έχουν κόμπο στο λαιμό μαστίχα Χίου σε κάψουλες από το φαρμακείο χωρίς συνταγή γιατρού. γέλασε το χειλάκι μου ησύχασα :risatonaD:

Share This Page