1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πετρες Στη Χολη

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by ΧΠΑΠ, May 4, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ΧΠΑΠ

  ΧΠΑΠ New Member

  Καλημερα σας, ο πατερας μου (84 ετων με βηματοδοτη) εχει διαγνωστει με δυο μεγαλες πετρες στη χολη και ο παθολογος προτεινε αφαιρεση χολης. Με δεδομενη την ηλικια του πατερα μου, η εγχειρηση προκρινεται? Εχει 2-3 φορες τους τελευταιους 6 μηνες επισοδια ναυτιας και ιλιγγων...
  Ευχαριστω
 2. A Datsis

  A Datsis New Member

  Η χολοκυστεκτομή μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ασθενείς με βηματοδότη. Θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν το είδος του βηματοδότη (για το ενδεχόμενο αλληλεπίδρασης με την διαθερμία).
  Η ηλικία είναι εντάξει. Ακόμα και 90+ μπορεί να χειρουργηθούν εφ' όσον δεν υπάρχει σοβαρή αντένδειξη για χρήση γενικής αναισθησίας.
 3. ΧΠΑΠ

  ΧΠΑΠ New Member

  Ευχαριστω για την ανταποκριση. Ποια θα μπορουσε να ειναι αντενδειξη και πως εντοπιζεται?
 4. ΧΠΑΠ

  ΧΠΑΠ New Member

  Οταν εβαλε βηματοδοτη, εκανε τοπικη ναρκωση και συνηλθε δυσκολα και ειχε και παραισθησεις τις δυο πρωτες μερες. Επισης νομιζω οτι απεκτησε και μια μικρη ανια...
  Η κοιλια του νομιζω ειναι πρησμενη...Το κανει αυτο η χολη?
 5. A Datsis

  A Datsis New Member

  Τα προβλήματα που εμφάνισε κατά την διάρκεια τοποθέτησης του βηματοδότη, πιθανά σχετίζονταν με το πρόβλημα για το οποίο τοποθετήθηκε ο βηματοδότης και όχι με την τοπική αναισθησία που χρησιμοποιήθηκε.
  Η ασυμπτωματική χολολιθίαση δεν προκαλεί μετεωρισμό. Κατά την διάρκεια όμως κάποιας από τις επιπλοκές της (π.χ χολοκυστίτιδα, παγκρεατίτιδα κ.λ.π) μπορεί μαζί με την υπόλοιπη συμπτωματολογία (πόνος, πυρετός..) να συνυπάρχει και μετεωρισμός.
  Αντενδείξεις για την εφαρμογή γενικής αναισθησία είναι πολλές. Κυρίως παθήσεις των πνευμόνων (π.χ χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) αλλά και της καρδιάς (π.χ καρδιακή ανεπάρκεια).
  Συνήθως δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν ριζικά, αλλά με την κατάλληλη προεγχειρητική αγωγή να ρυθμιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
  Πριν την απόφαση για την πραγματοποίηση μιας χειρουργικής επέμβασης εκτιμούμε τα ωφέλη που θα προκύψουν από αυτή σε σχέση με τους πιθανούς κινδύνους από την αναισθησία και την ίδια την επέμβαση. Εφ΄όσον τα ωφέλη υπερτερούν των κινδύνων, με σύμφωνη γνώμη του ασθενούς, προβαίνουμε στην επέμβαση.
 6. ΧΠΑΠ

  ΧΠΑΠ New Member

  Ευχαριστω πολυ

Share This Page