1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Περίεργος στομαχικός;εντερικός;πόνος

Discussion in 'Ογκολογία παχέος εντέρου.' started by Manolis22, Jan 31, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Manolis22

  Manolis22 New Member

  Καλησπέρα. Είμαι 29 χρονών. Το 2009 άρχισα να έχω ένα περίεργο εντερικό ήχο μετα απο 2 ώρες απο το φαγητό. Είμαι 70kg και 1.87cm υψος. Ο ήχος αυτός είναι εφόσον αναπνέω η κάνω κίνηση σφίξης της κοιλιας και φαινεται να προέρχεται απο το κάτω αριστερο η μεσαίο σημείο της κοιλιάς. Αν δεν φάω κάτι ο ήχος αυτός συνεχίζεται. Όταν φάω κάτι αυτός ο ήχος εξαφανίζεται για 2 με 3 ώρες. Τα κόπρανα μου είναι σκληρά αλλα φυσιολογικου χρώματος και δεν περιέχουν ιχνους αίματος. Για ένα χρονικό διάστημα δεν είχα αυτό το συμπτωμα. Τώρα επανήλθε και δεν ξέρω αν είναι κάτι ανυσηχητικό. Δεν πήγα ακόμα στο γιατρό. Σε υπερήχους κοιλιας και νεφρών δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Απλά με ανησυχει διότι πλέον τα νεοπλασματα είναι πιο συχνα στις ηλικιες κάτω των 50 και δεν υπάρχει πόνος μόνο αν φτάσει κάποιος στο τελευταίο στάδιο.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα! Από το 2009 μέχρι και σήμερα θα είχαν λυθεί όλες σου οι απορίες αν είχες πάει σε έναν γαστρεντερολόγο ο οποίος με μία απλή ψηλάφηση θα είχε κάνει την εκτίμησή του. Εφόσον πρόκειται για την εντερική περιοχή εκείνος είναι αρμόδιος για να κρίνει αν το πρόβλημά σου χρίζει κολοκνοσκόπησης ή κάποιας απλής -αρχικά- θεραπείας. Όσο για τα νεοπλάσματα δε θα έπρεπε με το πρώτο σύμπτωμα ο νους να τρέχει αμέσως εκεί. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί με μία απλή επίσκεψη όλα αυτά τα χρόνια σε ειδικό.
 3. Manolis22

  Manolis22 New Member

  Δεν με ανησυχησε επειδη για αρκετα χρονια το συμπτωμα εξαφανιστηκε και επανηλθε τωρα κάποιους μήνες. Αν απο το 2009 είχα κάτι προφανώς σήμερα δεν θα ζούσα έτσι δεν ειναι; Πόσο αργα ή γρήγορα αναπτύσονται; Δεν έχω αίμα στα κόπρανα, ούτε αλλαγές στα κόπρανα. Σε νοσοκομείο που πήγα και εγινε ψηλάφιση ο γιατρός μου είπε οτι δεν ειδε κατι ανυσηχητικό αλλα το θέμα ειναι οτι οι γιατροί ο ενας λέει το ένα και ο άλλος το άλλο. Εγινε ακτινογραφία κοιλίας και εδειξε διατεταμένες εντερικές έλικες. Ο γιατρός μου συνέστησε Dulcolax.

  Πλέον η υγεία είναι τόσο απρόσιτη και επιπλέον ανυσηχω διότι είναι η μόνη πλέον ασθένεια η οποία αν δώσει σημάδια είναι πολυ αργά και είναι η μόνη που ακόμη μεχρι σημερα περιέργως δεν υπάρχει ντεφάκτο ολοκληρωτική ίαση μετα απο τόσα χρόνια ερευνών και τόσα εκατομμύρια που εχουν σπαταλήσει. Και επιπλέον ένα ακόμα λάθος των γιατρών είναι οτι το πάνε με γνόμωνα την ηλικία και δεν ψάχνουν παραπάνω. Όπως και να έχει θεωρώ οτι το καθηκον κάθε γιατρού είναι να σκέφτεται το χειρότερο για τον ασθενή του και γενικά η ιατρική να επενδύσει στη πιο εύκολη και αβλαβής διαγνωση των συγκεκριμένων νόσων.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το γεγονός ότι το έπαθες το 2009, σου έφυγε και ξανάρχισε πριν από λίγο καιρό δείχνει ότι δε μπορεί να είναι αυτό που σκέφτεσαι και που φοβάσαι. Κάποιος άλλος λόγος υπάρχει που μπορεί να βρεθεί άνετα με μία απλή κολονοσκόπηση, να γίνει η κατάλληλη -επίσης απλή - θεραπεία και να γίνεις μια για πάντα καλά.

Share This Page