1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Περίεργη αισθηση

Discussion in 'Διάφορα Θέματα εκτός Κατηγοριών!' started by Eva37, Aug 21, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Eva37

  Eva37 New Member

  Καλησπέρα είμαι 37 χρονων μητέρα δυο παιδιών 4 και 2 χρονων.Η μικρή ακόμα θηλάζει και όπως καταλαβαίνετε έχω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος πανω απο 4 χρονια:(o_O.Επίσης έχω υποθυρεοειδισμό που είχα αφήσει την θεραπεία για αρκετό καιρό. Το πρόβλημα μου είναι πως τον τελευταίο καιρό νιώθω μια περίεργη ζαλάδα σαν να είμαι μεθυσμένη σαν να πιέζεται το κεφάλι μου δεν ξέρω πως να το περιγράψω ακριβως.Δεν το νιώθω όλη την ημερα μονο όταν κάνω κάποια απότομη κινηση ή όταν το σκεφτώ.Ξεκίνησα να παιρνω παλι το χάπι του θυρεοειδή αλλά δεν είδα μεγάλη διάφορα.Μερικές φορες νιώθω και ενα πρόβλημα στα ματια σαν να βλέπω με σκιές κάπως αλλά μονο όταν είμαι αρκετά κουρασμένη.Με είχε πιασει και ένας πόνος στα αφτιά μου μετα από βουτιες και βουλωναν συχνα αλλά τώρα τελευταία μου πέρασε.Με ενοχλεί και ο αυχένας μου αρκετά αλλά νομιζω πως είναι απο τον ατσαλο ύπνο.Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και έχω φοβηθεί αρκετά γιατί τελευταία έχασα πολύ γρήγορα εναν δικο μου ανθρωπο και φοβάμαι μην έχω και εγώ κάτι κακό.Μήπως έχω ελλειψη σιδήρου ή κάποιας βιταμίνης απο τον εξαντλητικό θηλασμό ,κάποιο θέμα με την πίεση ή μπορεί να είναι κάτι κακό; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγαλο μήνυμα
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Εννοείται πως καθ όλη τη διάρκεια του θηλασμού παίρνουμε σίδηρο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αιματολογικές και να σου κάνουν και για φεριτίνη .
 3. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολύ!!!!!Εδώ και 4 χρόνια που θηλάζω συνολικα δεν έχω πάρει σίδηρο πότε δυστυχώς! !!!Πιστεύεται πως είναι κάτι επικίνδυνο αυτό που νιώθω?
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Όχι, πιστεύω ότι οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου που είναι και πολύ λογικό....
 5. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολυ!!! Μπορω να πάρω filicine που έπαιρνα και στις εγκυμοσύνες μέχρι να κάνω εξετάσεις γιατί πρεπει να κάνω δυο ώρες δρόμο για τον γιατρό και είναι λίγο δυσκολο
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Ναι βέβαια και καθημερινά!
 7. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ παρα πολύ!!!!Εδώ και δυο μέρες προσέχω την διατροφή μου και τρώω πολλά φρούτα και χυμούς και ήδη νιώθω πολύ καλυτερα δεν έχω σχεδόν καθόλου ζαλάδες!!!Βέβαια σήμερα με έχει πεθάνει ο αυχένας μου δεν μπορω να γυρίσω το κεφάλι μου δεξια νιώθω σαν να έχει ενα κόμπο στο πίσω μέρος να βάλω καμια αλοιφή? Πειράζει στον θηλασμό?
 8. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Όχι, η αλοιφή δεν βλάπτει απεναντίας θα βοηθήσει αρκεί να ξεκουράζεται ο αυχένας. Τόσο η σωστή διατροφή όσο και ο σίδηρος θα σε δυναμώσουν και θα αισθανθείς καλύτερα ειδικά μετά τον πρώτο μήνα που θα αρχίσουν να γεμίζουν οι αποθήκες σιδήρου.
 9. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για την υπομονή σας:rolleyes::confused:Να είστε πάντα καλά!!!
 10. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Κι εσύ το ίδιο και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Συνέχιζε να θηλάζεις άφοβα, δίνεις το καλύτερο δώρο στο μωρό σου !!!
 11. Eva37

  Eva37 New Member

  Σήμερα πήρα τα αποτελεσματα των εξετάσεων η φέριτινη είναι 12.76 και ο σίδηρος 75.Όλα τα αλλά είναι φυσιολογικά εκτός απο τη μέση πυκνό της hb(MCHC)που είναι 32.5 με κατώτατο 33.Δικαιολογούν αυτές οι τιμες τις ζαλάδες?Ευχαριστώ πολύ!!!
 12. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Σαφέστατα και τις δικαιολογούν. Οι αποθήκες σιδήρου σου είναι άδειες και η συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης επίσης χαμηλή... Να εκτιμηθούν από Παθολόγο ώστε να κάνεις την κατάλληλη θεραπεία.
 13. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολυ!!!Είναι κάτι επικίνδυνο η χαμηλή συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης που μου είπατε?
 14. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αυτό είναι η γνωστή ΑΝΑΙΜΙΑ...
 15. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολύ!!!!Λογικά με την θεραπεία θα είμαι εντάξει;
 16. Eva37

  Eva37 New Member

  Επίσης τώρα τελευταια παθαινω πιο εύκολα μελανιες, βέβαια συνεχώς πηδάνε πανω μου δυο μικρά παιδια:_(D)::confused::eek:!!Είναι και αυτό σύμπτωμα της αναιμιας ή πρεπει να το ψαξω?Ευχαριστώ πολύ!
 17. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Ναι θα μπορούσε να οφείλεται σε αυτό... Θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις συμπλήρωμα με όποια μορφή στη δώσει ο γιατρός και άμεσα.
 18. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Κοντεύω να γίνω κουραστική και το ξέρω αλλά φοβάμαι μήπως είναι κάτι κακό όλο αυτό!
 19. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η έλλειψη σιδήρου ευθύνεται καθ όλη τη διάρκεια των θηλασμών σου που είχε ως αποτέλεσμα το άδειασμα των αποθηκών σου. Μπορούν να γεμίσουν αλλά χρειάζονται χρόνο και την κατάλληλη θεραπεία.
 20. Eva37

  Eva37 New Member

  Ευχαριστώ!!Μου έχουν πεσει μάλλον πολλά μαζεμένα και ο νους μου παει συνέχεια στο κακό!! Ευχαριστώ πολύ και παλι!!!
  Kathy likes this.

Share This Page