1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Περί καρκίνου στο συκώτι.

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by Μελίδης Μιχάλης, Apr 9, 2007.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο καρκίνος στο συκώτι θεραπεύεται από τις χημειοθεραπείες ή αν η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Περί καρκίνου στο συκώτι.

  Καλώς ήλθατε στο Forum!

  Ο καρκίνος στο σηκώτι αντιμετωπίζεται ανάλογα με το είδος του!!
  -Αν πρόκειται για πρωτοπαθή όγκο ή μεταστατικό, αναλόγως είναι και η θεραπευτική μέθοδος!!

  Ολοι οι όγκοι ήπατος αντιμετωπίζονται με χειρουργική επέμβαση εκτός εάν είναι μή εξαιρέσιμοι (ανεγχείρητοι) ή πολλαπλών εστιών (και στους 2 λοβούς -συνήθως μεταστατικοί)!

  Η συμβολή της χημειοθεραπείας είναι σημαντική όμως γενικά ο καρκίνος ήπατος που αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ με χημειοθεραπεία εχει δυσμενή πρόγνωση!!

  Μία καινούργια μέθοδος που συνδυάζει την χρήση RF(Radiofrequency) ablation, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία έχει αποκτήσει βάση, στην αντιμετώπιση τους!!!

  -Παρ'ολα αυτά πάντως θα πρέπει ίσως να αναφέρατε πιό αναλυτικές πληροφορίες για το πρόβλημα, και κυρίως : αν είναι πρωτοπαθής ή όχι, μέγεθος, εντόπιση κλπ, και στην περίπτωση του δευτεροπαθούς, ποιά είναι η πρωτοπαθής εστία, η αντιμετώπιση της και άλλα!!!
 3. Απ: Περί καρκίνου στο συκώτι.

  Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω σχετικά με το νέο μηχάνημα με την επωνυμία Cyber Knife. Ένα βρίσκεται στο Ιατρόπολις στο Χαλάνδρι.
  Πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση όπως στο συκώτι και αξίζει το υπερβολικό κόστος μιας τέτοιας επέμβασης;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Περί καρκίνου στο συκώτι.

  Κύριε Μελίδη, το Cyber Knife είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα, όμως οπως προανέφερα, οι ενδείξεις οιασδήποτε εφαρμογής πρέπει να εξατομικεύονται.
  Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα της πάθησης για την οποία αναφέρεστε.
 5. Απ: Περί καρκίνου στο συκώτι.

  Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Share This Page