1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Παρακέντηση θυρεοειδούς

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by charpan, Dec 24, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. charpan

  charpan New Member

  Καλησπέρα και καλές γιορτές με υγεία! Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας σε σχέση με αποτελέσματα που πήρα από κυτταρολογική εξέταση θυρεοειδούς. Να σημειώσω πως είχα ήδη κάνει την πρώτη πριν περίπου ένα μήνα αλλά το αποτέλεσμα έδειξε ανεπαρκές υλικό οπότε έπρεπε να την επαναλάβω. Αναφέρει λοιπόν τα εξής:
  Ελήφθησαν επιχρίσματα από παρακέντηση δια λεπτής βελόνης όζου δεξιού λοβού (10,5mm) του θυρεοειδούς αδένα. -Επιχρίσματα με χρώση MGG
  ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ:
  Τα επιχρίσματα παρουσιάζουν αιματηρό υπόστρωμα, ίζημα κολλοειδούς και λεμφοκυτταρικά στοιχεία, ενίοτε με ρικνωτικού τύπου αλλοιώσεις. Παρατηρούνται θυλακικά κύτταρα σε λίγες αθροίσεις, μικρού μεγέθους, με ανισοκαρύωση ή / και πυρηνικό συνωστισμό των θυλακικών κυττάρων, εστιακά με πυρήνια, ψευδοέγκλειστα και κυτταρική εκφύλιση, αλλοιώσεις που δικαιολογούνται στα πλαίσια της χρόνιας λεμφοκυτταρικής θυρεοειδίτιδος.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Λίγα κυτταρομορφολογικά ευρήματα που υπαινίσσονται χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα. Συνιστάται κλινική εκτίμηση, παρακολούθηση και λόγω της μικρότητας του κυτταρικού υλικού, επανέλεγχος μετά 3μηνο.

  Ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί μου ανέφερε πως είναι πιθανό να αφαιρέσουμε τον αδένα. Τι πιστεύετε ότι σημαίνουν όλα αυτά; Από τα λίγα που μπόρεσα να βρω και να ενημερωθώ και με ανησυχεί είναι η αναφορά στα ψευδοέγκλειστα όπου είναι και σοβαρή ένδειξη θηλώδους καρκινώματος. Αν μπορούσατε θα ήθελα και την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Share This Page