1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Παχυσαρκια Γαστρικη Πτυχωση

Discussion in 'Επεμβάσεις Παχυσαρκίας' started by κατριν, Nov 27, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. κατριν

  κατριν New Member

  Γεια σας ειμαι 38 ετών και εχω υψος 1.55 και βαρος 105 κιλα.θα ηθελα να αντιμετωπισω το προβλημα της παχυσαρκιας χωρις να καταφυγω στον δακτυλιο.θα ηταν ευκολο να με ενημερωσετε αν η νεα μεθοδος (γαστρικη πτυχωση )ειναι ενδεδειγμενη για την περιπτωση μου και αν το ταμειο μου το ΤΥΔΚΗ καλυπτει την επεμβαση σε Δημοσιο Νοσοκομειο?
  Ευχαριστω για το πολυτημο χρονο που θα αφιερωσετε για να μου απαντησετε.
 2. maraki090874

  maraki090874 New Member

  Φίλη μας, η παχυσαρκία αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσο και οι τρόποι που διάλεξες να την αντιμετωπίσεις είναι σαφώς επεμβατική,με ότι συνεπάγεται αυτό. Συνήθως σε τέτοιες μεθόδους -χωρίς να είναι απόλυτο- καταφεύγουν ασθενείς με βουλιμία, ταλαιπωρηλενοι από πολλές προσπάθειες εξαντλητικών διαιτων και στρεσογόνων καταστάσεων.Θα σε συμβούλευα πριν επιλέξεις τέτοιου είδους λύσεις να προηγηθεί μια συμβουλευτική επίσκεψη σε ιατρό - ενδοκρινολόγο κι ενδεχομένως σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο.
 3. Η γαστρική πτύχωση είναι μια καινούργια μέθοδος, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν θεωρείται αναγνωρισμένη ως μέθοδος. (έτσι και σε επίπεδο κάλυψης της επέμβασης από το ταμείο σου, θα πρέπει να περάσεις από επιτροπή με κάποια μαγειρέματα, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο).
  Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Σαν σχεδιασμός είναι μια προσπάθεια να μιμηθεί το sleeve, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί στομάχι, αλλά είναι απλώς μια προσπάθεια.
  Η απόφαση σου να ασχοληθείς με τα κιλά σου είναι σωστή, αλλά το τι θα κάνεις για αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση - ασχέτως αν για λόγους marketing παρουσιάζεται από πολλούς σαν κάτι απλό.
  Στην διάθεση σου για περισσότερες πληροφορίες.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Το ΒΜι που έχεις (43) σε κατατάσσει όντως στην νοσογόνο παχυσαρκία, το οποίο και σημαίνει πως υπάρχει ένδειξη χειρουργικής -βαριατρικής παρέμβασης.
  Οι αποδεκτές επεμβάσεις σήμερα παγκοσμίως με στατιστικές και αποτελέσματα είναι η τοποθέτηση δακτυλίου και το By-pass, ενω η sleeve γστρεκτομή έχει αποκτήσει σημαντικό έδαφος σαν τεχνική με αναφερόμενες παράλληλα "υποτροπές" παχυσαρκίας στην 2ετία - 3ετία.
  Για την πτύχωση, συμφωνω με τον κ.Οικονόμου!

Share This Page