1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Οζος Θυροειδους

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by maria86st, Apr 14, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. maria86st

  maria86st New Member

  ο οζος που αφαιρειτε με επεμβαση ειναι απαραιτητα καρκινος?αληθευει αυτο?διαβασα σε καποιο site οτι οταν αφαιρειτε οζος θυροειδους ειναι καρκινος..εχω και εγω πολυοζωδες βροχοκηλη και με αυτο που διαβασα φοβηθηκα λιγο..
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Οι ενδείξεις αφαἰρεση του θυρεοειδούς λόγω όζων είναι κυρίως πολυοζώδης βρογχοκήλη με ύπαρξη όζων των οποίων το μεηεθος είναι μη ελεγχόμενο με θεραπεία, και υπάρχει υπόνοια για πιθανή εξαλλαγή σε νεοπλασία, ή ύπαρξη κακοήθειας που επιβεβαιώθηκε με παρακέντηση, η ύπαρξη υπερεκκρίνντος όζου (αδενώματος) που προκαλεί υπερθυρεοειδισμό κλπ.
  Δεν σημαίνει παντα κακοήθεια.
  Πολλές φορές η αγωγή που χορηγείται για την καταπολέμηση όζων είναι μεγάλη και μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Σε περιπτώσεις παρόμοιες προτείνεται η επέμβαση.
  Ο ενδοκρινολόγος σας θα σας κατευθύνει καλύτερα!:redface:
 3. maria86st

  maria86st New Member

  -

  ευχαριστω παρα πολυ Κ.Σαμπαλη..
 4. irene45

  irene45 New Member

Share This Page