1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Οζοι θυρεοειδους

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by charpan, Nov 3, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. charpan

  charpan New Member

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια που δίνεται απαντήσεις σε ανθρώπους που ανησυχούν για θέματα υγείας.
  Είμαι 40 ετών και πρόσφατα έκανα υπερηχογραφημα θυρεοειδους μαζί με κάποιες άλλες αιματολογικες γενικές εξετασεις χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα αλλά λόγω κάποιων κιλών που εχασα τους τελευταίους μήνες. Στο υπερηχογραφημα ανακαλυφθηκαν οζοι. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν οζοι μεγέθους 2 και 3 mm καθώς και ένας σχεδόν 1cm (9,4mm). Όλοι αναφέρονται ως υποηχογενεις και ο μεγαλύτερος ως υποηχογενης και αγγειοβριθης με καλοήθη διαμόρφωση και αγγειωση. Οι τιμές TSH T3 Τ4 και καλσιτονινη βρέθηκαν μέσα στα φυσιολογικά όρια. Ο γιατρός μού συνέστησε να δω ενδροκλινολογο για την δική του εκτίμηση και περαιτέρω έλεγχο. Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα. Οι όζοι είναι αρκετά μικροί και δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν προς το παρόν. Ο λόγος που ο γιατρός σας συνέστησε ενδοκρινολόγο είναι γιατί απ' τη στιγμή που υπάρχουν όζοι θα πρέπει να παρακολουθούνται για τυχόν αύξηση του μεγέθους τους και πιθανά μελλοντικά προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση να σας συστήσει σπινθηρογράφημα για να αξιολογηθεί η λειτουργική κατάσταση των όζων. Συνήθως οι εγχειρήσεις συστήνονται για όζους που ξεπερνούν τα 5 εκ. Όπως και να΄χει η παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο όταν υπάρχουν όζοι επιβάλλεται δίχως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Στη δική σας περίπτωση προφανώς είναι καθαρά θέμα πρόληψης.
  MommyDear likes this.
 3. charpan

  charpan New Member

  Ευχαριστώ πολύ γιατρέ. Εννοείται πως θα ακολουθήσω τις συστάσεις του ενδροκλινολογου. Να είστε καλά
  Kathy likes this.

Share This Page