1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΟΖΟΙ ΣΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by eleni kalog, Feb 22, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. eleni kalog

  eleni kalog New Member

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΤΩΝ ΕΧΕΙ 2 ΟΖΟΥΣ ΣΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ.ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ U/S TRIPLEX ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΛΟΒΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΖΟΣ ΜΙΚΤΗΣ ΗΧΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΚΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΥΛΙΣΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ 35,5 ΧΙΛ.Η ΑΓΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ.ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΟΒΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΙΣΟΗΧΟΣ ΟΖΟΣ 16,3ΧΙΛ. ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΓΓΕΙΩΣΗ.Η ΑΓΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΓΧΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ.Ο ΙΣΘΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΧΟΣ 0,6 ΕΚ.
  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΒΩΝ: ΔΕ 1,6 Χ 1,5 Χ 5,7ΕΚ.
  ΑΡ 2,2 Χ 2,2 Χ 6,2
  Η ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΣΗΤΟΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ TG ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
  ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΤΟ 2008 ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΖΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ.
  ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ???Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ, Η ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ???

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 2. Καλησπέρα.Σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα παρακολούθησης των ασθενών με όζους του θυρεοειδούς αδένα ,χειρουργική αντιμετώπιση συστήνεται όταν ένας όζος είναι μεγαλύτερος των 2,5εκ. ,ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων της παρακέντησης δια λεπτής βελόνης.
  Εφόσον ,λοιπόν ,δεν πρόκειται για κάποιου τύπου οξεία ή υποξεία θυρεοειδίτιδα , σαφώς πρέπει να προχωρήσετε σε χειρουργική επέμβαση ,η οποία εφόσον γίνει από εξιδικευμένο χειρουργό , είναι ασφαλής ,ανώδυνη ,με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα ενώ η διάρκεια νοσηλείας έιναι 24 ώρες.
  Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

  Με εκτίμηση

Share This Page