1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ουρολοίμωξη...

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by keep on, Oct 3, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. keep on

  keep on New Member

  Είχα τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης. Επικοινώνησα με τη γυναικολόγο μου και μου είπε να κάνω μια γενική ούρων. Όντως εκείνη έδειξε ουρολοίμωξη και μου είπε να πάρω το ciproxin 500 για πέντε ημέρες και μετά να κάνω καλλιέργεια. Τα συμπτώματα υποχώρησαν, αλλά ανησυχώ γιατί μόλις έμαθα πως η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι ισχυρότατη (και ειδικά για μένα που είμαι 22χρονών)... Ανησυχώ πολύ! Μπορεί βέβαια να με βοήθησε το ciproxin, αλλά μήπως παράλληλα με έβλαψε γενικότερα?
  (Φυσικά, θα αλλάξω γυναικολόγο!)
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Ο κανόνας λέει γενική ούρων, καλλιέργεια ούρων και όταν η καλλιέργεια βγει θετική τότε γίνεται αντιβιόγραμμα για να βρεθούν ποιες αντιβιώσεις είναι ανθεκτικές στο μικρόβιο και ποιες όχι. Πολλοί γιατροί όμως και επειδή η ουρολοιμώξεις είναι επώδυνες όταν στην γενική ούρων (που βγαίνει άμεσα) βγουν πολλά πυοσφαίρια τότε αυτό σίγουρα είναι ένδειξη ουρολοίμωξης και γι'αυτό δίνουν αντιβίωση πριν το αντιβιόγραμμα προκειμένου να υποχωρήσουν άμεσα τα συμπτώματα. Στη περίπτωση που το συγκεκριμένο αντιβιοτικό δεν "πιάσει" τότε προχωρούν σε κάποιο άλλο με βάση πάντα το αντιβιόγραμμα που θα'χει βγει. Δε θα πρέπει να ανησυχείς για τη συγκεκριμένη αντιβίωση διότι είναι γενικά καλή και δίνεται για πολλές περιπτώσεις. Μπορεί να σου έδινε μία αντιβίωση πιο ελαφριά και να μη σε έπιανε. Η αργοπορία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να φέρει υψηλό πυρετό αλλά και τρομερούς κολικούς στα νεφρά. Σημασία έχει ότι τα συμπτώματα υποχώρησαν κι εσύ αισθάνεσαι καλύτερα και φυσικά δεν είναι λόγος αυτός για να αλλάξεις γυναικολόγο εκτός και αν δεν αισθάνεσαι άνετα μαζί του/ης.
 3. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Tο συγκεκριμένο αντιβιοτικό έχει πολύ καλή συγκέντρωση στο ουροποιητικό, είναι βακτηριοκτόνο, με μικρα ποσοστά αλλεργίας σε σχέση με τα πενικιλλινούχα σκευάσματα και σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες αρκεί ένα εφ ΄άπαξ για την αντιμετώπιση της κυστίτιδας.
  Χορηγείται με ασφάλεια σε άτομα ηλικίας απο 18 ετών και άνω, αρκεί να μην έχουν έλλειψη G6PD.
 4. fotis-

  fotis- Member

  Θα αλλάξεις γυναικολογο επειδη σου συνταγογραφησε ciproxin? Με συγχωρεις αλλα η αποψη σου ειναι εντελως λαθεμενη. Οι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα από ό,τι μπορεί εσύ να διαβασες στο ιντερνετ. προσωπικα εχω κανει με το συγκεκριμένο 30 μερες θεραπεια και οπως διαπιστώνεις ζω ακόμη...:biggrin:
 5. keep on

  keep on New Member

  Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Με καθησυχάσατε! Απλά, εγώ ανησύχησα διότι, ενώ δεν είχα κάνει καλλιέργεια και δεν ήξερε ποιο μικρόβιο υπάρχει, μου είπε να πάρω το ciproxin. Βέβαια είμαι καλά τώρα, αλλά θα μπορούσε να μη με πιάσει και μετά να χρειαζόταν να πάρω άλλη αντιβίωση... Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της καλλιέργειας... Τέλος καλό, όλα καλά.

  *Φώτη, γενικά δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη η γυναικολόγος μου, γι'αυτό σκέφτομαι να αλλάξω!
 6. fotis-

  fotis- Member

  Εντάξει αν είναι άλλοι οι λόγοι τότε οκ. Συνηθως όμως "πιάνει" το coproxin τα περισσότερα είδη βακτηριδίων που προκαλουν λοιμώξεις στο ουροποιητικο και με μικρή διάρκεια θεραπειας, σε σχέση με τις μη κυνολονες. Γι αυτό και σου το έγραψε έτσι στα τυφλά. Το δείγμα της καλλιεργειας παρθηκε προ της θεραπειας;
 7. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η επιλογή κάθε γιατρού είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον/την γυναικολόγο μας...
  Αυτή είναι αναμφισβήτητα η πιο «δύσκολη» εξέταση για μας τις γυναίκες. Αισθανόμαστε άβολα καθώς εκθέτουμε όλο μας το σώμα. Το συναίσθημα ότι έχουμε μείνει «γυμνές» μπροστά σε ένα γιατρό και δεν κάνω λόγο μόνο για την σωματική έκθεση μοιάζει να έχουμε εκτεθεί και ψυχικά.
  Έχοντας λοιπόν κατά νου όλες τις πιο πάνω δυσκολίες της επιλογής γυναικολόγου θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψιν μας κάποιους παράγοντες.
  Σκοπός είναι από τη πρώτη κιόλας επίσκεψη να αισθανθείς άνετα μαζί του/της και να νιώθεις ότι σου έχει αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο και ότι σε έχει καλύψει πλήρως!
  Θα πρέπει να σε κερδίσει με τον τρόπο της εξέτασης, της διακριτικότητας, αλλά και των γνώσεών του/της. Όλη η διαδικασία της εξέτασης θα πρέπει να γίνεται σε μια φιλική ατμόσφαιρα και όχι σε ένα ψυχρό και απρόσωπο ιατρείο.
  Οφείλουμε να πιστεύουμε και να εμπιστευόμαστε κάθε γιατρό τον οποίο εμείς επιλέγουμε να μας παρακολουθεί.
 8. keep on

  keep on New Member

  Όχι, όπως προανέφερα, έκανα γενική ούρων, πήρα αντιβίωση κι έπειτα έκανα καλλιέργεια (Να τονίσω ότι η γυναικολόγος δε μου είπε πως πρέπει να περάσουν 5 μέρες μετά τη θεραπεία για να κάνω την καλλιέργεια. Ο φαρμακοποιός μου το είπε! Φαντάσου δηλαδή!)
 9. keep on

  keep on New Member

  Έχεις τόσο δίκιο σε όλα.... Αλλά νιώθω πολύ άτυχη στο συγκεκριμένο θέμα. Δε μπόρεσα ακόμη να βρω το σωστό γιατρό. Όλοι όσοι γνώρισα, υστερούν σε κάτι. Η γυναικολόγος που έχω τώρα είναι γλυκύτατη γενικά, αλλά δε μου εμπνέει άπειρη εμπιστοσύνη. Δε ξέρω, έχω απελπιστεί λίγο :(
 10. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αγαπητή keep on, δε θα πρέπει να απελπίζεσαι. Όλες οι γυναίκες έχουμε τον/την γυναικολόγο μας. Στον κύκλο σου σίγουρα θα βρεις μία γυναίκα, μία φίλη, μία συγγενή που να είναι πολύ ικανοποιημένη από τον/την γυναικολόγο της. Άρχισε να ρωτάς τις γυναίκες που ξέρεις να σου πουν κάποια πράγματα για τους/τις γυναικολόγους τους. Σίγουρα θα βρεις κάποιες που να είναι πολύ ενθουσιασμένες. Όλες κάπως έτσι τους/τις βρήκαμε!!! ;)
 11. keep on

  keep on New Member

  Ακριβώς σε αυτή τη φάση είμαι, της αναζήτησης!!! Ελπίζω να μην αργήσω να βρω αυτό που ψάχνω... σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :smile:
 12. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Να είσαι καλά! :smile:

Share This Page