1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΟΜΦΑΛΟΚΗΛΗ

Discussion in 'Κήλες' started by phoebe, Apr 8, 2008.

 1. phoebe

  phoebe New Member

  Καλησπέρα!Εδω και δυο μήνες έχω βγάλει στον αφαλό μου , κάτι σαν εξόγκωμα !Την προηγούμενη Παρασκευή πήγα σε ένα γιατρό και με εξέτασε και μου είπε ότι μπορεί να έχω κήλη , η όποια όμως δεν ψηλαφίζεται ή ότι μπορεί να είναι προδιάθεση για κήλη ή ότι απλά έχω ευαίσθητο αφαλό!Για να μην πολυλογώ μου πρότεινε αξονική ή μαγνητική να κάνω!Ήθελα να ρωτήσω η αξονική ή μαγνητική θα δείξει σίγουρα αν είναι κήλη ,έστω και μικρή;Αν είναι ευαισθησία του αφαλού , μπορεί αύτο να προκάλεσει πόνους που να μην μπορείς να είσαι όρθιος ή να περπατήσεις καλά;Γιατί μερικές φορές με πιάνουν για 5 δευτερόλεπτα ισχυροί πόνοι στον αφαλό και γύρω από τον αφαλό και μετά με αφήνουν!:_nu:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Η διάγνωση της κήλης απαιτεί "δυναμική" εξέταση, δηλαδή εξέταση υπό "προσπάθεια".
  Αυτό σημαίνει πως αξονική ή μαγνητική μπορεί να αναδείξουν μία κήλη αν είναι εμφανής (δηλαδή με ήδη εγκλωβισμένο σπλάχνο εντός αυτής), ή αν είναι αρχόμενη μόνο αν γίνει "δυναμική" εξέταση.
  Με λίγια λόγια υπάρχει περίπτωση οι ως άνω εξετάσεις να μην αναδείξουν το πρόβλημα!

  Η πιό αξιόπιστη εξέταση είναι η κλινική εξέταση έμπειρου χειρουργού.
  Ο ιατρός που σας είδε τι ειδικότητος ήταν?
 3. phoebe

  phoebe New Member

  συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω!με ειδε γενικοσ χειρουργοσ!με την ψιλαφιση δεν ηταν σιγουροσ για το τι προβλημα εχω στον αφαλο!
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Τότε καλό θα είναι να κάνετε τις απεικονιστικές σας εξετάσεις!
  Αν πάλι υπάρχει δυσκολία διάγνωσης, τότε ζητήστε δεύτερη γνωμη!

Share This Page