1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση OMΦΑΛΟΚΗΛΗ

Discussion in 'Κήλες' started by alexios504, Oct 2, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. alexios504

  alexios504 New Member

  Εδώ και κάποιοι χρόνια έχω ομφαλοκήλη με έχει δει χειρούργος επειδή δεν αποφασίζω να την χειρουργήσω διότι δεν τα πάω καλά με τα νοσοκομεία
  δε έχω πόνο δεν μου δημιουργεί κάτι άλλο απλά υπάρχει το εξόγκωμα
  Υπάρχει περιπτώση αυτή η κήλη κάποια στιγμή μόνη της να κάνει περίσφιξη και αν κάνει θα το καταλάβω έγκαιρα για να πάω στο νοσοκομείο αν χρειαστεί
  Ξέρετε δεν το αποφασίζω να πάω να κάνω επέμβαση
 2. Καλημέρα.
  Ο κύριος λόγος που συνιστούμε την χειρουργική αποκατάσταση της ομφαλοκήλης είναι ο κίνδυνος που διατρέχει ο ασθενής να υποστεί περίσφιξη.
  Η περίσφιξη της κήλης μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τη προβλέψουμε.Τα συμπτώματα της περίσφιξης είναι: έντονος, εντοπισμένος πόνος στο σημείο της κήλης, ο οποίος συνοδεύεται από οίδημα, ερυθρότητα και σκληρία στη περιοχή.Επίσης, μπορεί να συνυπάρχει τάση προς έμετο καθώς και άλλοτε άλλα συνοδά συμπτώματα.
  Από τη στιγμή έναρξης των σύμπτωμάτων, έχετε χρονικό περιθώριο 4-6 ωρών να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, προκειμένου να αποφύγετε ενα μεγαλύτερο χειρουργείο (διερεύνηση, με ανοιχτή τομή, του λεπτού εντέρου ή ακόμα και αφαίρεση τμήματος εντέρου-περιτονίτιδα).
  Αξίζει βέβαια, να σημειωθεί οτι υπάρχει η περίπτωση να μην περισφιχθεί ποτέ η ομφαλοκήλη σας, αλλά η γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζει να ρισκάρετε.
  Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που απαιτεί 24ωρη νοσηλεία ή και λιγότερο, με γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστη ως μηδενική επικινδυνότητα.

  Με εκτίμηση,
 3. alexios504

  alexios504 New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας απλά ξέρετε δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις να κάνεις μια επέμβαση
 4. παπί

  παπί New Member

  Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!
  Last edited by a moderator: Nov 26, 2010
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα.
  Η ομφαλοκήλη, έχει μια δυναμική εξέλιξη που σημαίνει πως χρονο με τον χρόνο που περνά, μεγαλώνει, με αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερο περιοεχόμενο ενδοκοιλιακού σπλάχνου (διότι αυτο που ειναι μέσα στο φούσκωμα είναι σπλάχνο), θα μπαίνει μεσα.
  Καλό θα είναι να αποφασίσετε εσεις να υποβληθείτε σε επέμβαση (πολλές φορές αν το άνοιγμα είναι μεγάλο χρειάζεται πλέγμα, και επίσης μπορεί να γίνει και λαπαροσκόπικά τότε, πράγμα που σημαίνει καλύτερη ανάρρωση), ιαι όχι να αποφασίσει ...η κήλη για σάς.:biggrin:

Share This Page