1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Έντονος πόνος στην κοιλιά

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by Anna P, Jun 18, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Anna P

  Anna P New Member

  Καλησπέρα,
  Εδώ και τρεις μήνες έχω έναν πόνο ψηλά και δεξιά στην κοιλιά. Άλλες φορές εντόπιζεται προς ελαφρώς προς το κέντρο της κοιλίας και άλλες στα πλευρά και κάτω από αυτά. Ψηλά και δεξιά πάντα. Στην αρχή εμφανιζόταν για λίγο, κάποιες μόνο μέρες αλλα το τελευταίο μήνα πονάω σχεδόν καθημερινά πολλές φορές τη μέρα. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα έχει μειωθεί αισθητά η όρεξη για φαγητό και η κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας τροφής με κανει να νιώθω πολυ φουσκωμένη και να χω δυσφορία. Νιωθω συχνα ενα καψιμο στο στηθος, ψηλα στο κεντρο της κοιλίας και έχω πολύ συχνες ερυγες οι οποιες κατα τη νυχτα συνοδεύονται συχνα απο ναυτια.Ο πόνος καθαυτός, όσο εχω παρατηρήσει, δε σχετιζεται με την ληψη τροφής η με αλλους παράγοντες.
  Να πω εδώ ότι πριν δέκα χρόνια είχα διαγνωστεί με έλκος δωδεκαδακτυλου και γαστριτιδα για τα οποία ακολούθησα αγωγή.
  Φοβούμενη ότι επανεμφανίστηκαν τα προβλήματα αυτά επισκέφτηκα έναν Γαστρεντερολόγο. Έκανα εξετάσεις αίματος (γενικές, βιοχημικές και ορολογικο ελεγχο για ηπατίτιδα) και ειναι καθαρές. Στη συνέχεια έκανα ακτινογραφίες θώρακα και κοιλίας. Στον θώρακα όλα φυσιολογικά (πραγματοποιήθηκε γιατι τον χειμώνα περασα πνευμονία), στην κοιλιά όλα φυσιολογικά με μόνες σημειώσεις "κοπρανοπληθεια και αεροπληθεια". Ανέκαθεν υπήρξα δυσκοιλια και ο γιατρός μου συνέστησε να ακολουθήσω μια αγωγη για να ανακουφιστεί το έντερο με την προσδοκία ότι έτσι θα σταματήσουν οι πόνοι. Μετά το τέλος της θεραπείας και αφού οι πόνοι εντάθηκαν αντι να φύγουν έκανα υπέρηχο άνω κοιλίας στον οποίο όλα ειναι φυσιολογικά. Ο γιατρός μου δήλωσε ότι τα συμπτώματα και ο πόνος μου δεν τον πείθουν οτι προκειται για το στομάχι μου, ωστόσο αποφασίσαμε τις επόμενες ημερες να κανω γαστροσκοπηση για να μαστε σιγουροι.
  Ανησυχώ πολύ γιατί πονάω πολύ καιρό τώρα και μαλιστα οσο περνά ο καιρός πιο συχνα και έντονα, ωστόσο παρα τις τόσες εξετάσεις δεν βρίσκουμε την αιτία. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάτι αλλο; να παω σε αλλη εειδικότητα; να κανω αλλες εξετασεις; εχω κουραστεί και ψυχολογικά γιατί ο γιατρός αφήνει να εννοηθεί οτι "φαντάζομαι" τον πόνο. Παρακαλώ, βοηθήστε με.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Πότε έγινε το U/S άνω κοιλίας ;;; Αυτά τα συμπτώματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραπέμπουν είτε σε παγκρεατίτιδα είτε σε χολολιθίαση...
 3. Anna P

  Anna P New Member

  Το υπερηχογράφημα έγινε 12/6.
 4. Anna P

  Anna P New Member

  Και αναφέρονται αυτά.

  Attached Files:

 5. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Πολύ σύντομα άρα όλα είναι καλά από κει συνεπώς θα πρέπει να επικεντρωθείς στο θέμα οισοφάγου - στομάχι..
 6. Anna P

  Anna P New Member

  Καλησπέρα,
  Σήμερα έκανα την γαστροσκοπηση. Δεν έχει επανεμφανιστεί έλκος, ωστόσο υπάρχουν αλλα εύρηματα. Αρχικά, βρέθηκε μια μικρη ολισθαινουσα διαφραγματοκηλη. Παρά το ότι ήμουν νηστικη για σχεδόν 10 ωρες, έκανα εμετό κατα τη διαρκεια της εξετασης. Στα ευρήματα αναγρεφεται "παρουσία τροφικών υπολειμμάτων στο θόλο και στο σώμα που δεν επέτρεψαν τον λεπτομερή έλεγχο του μείζονος τόξου. Άντρο με οίδημα, ερύθημα και επιπολης διαβρωσεις απο οπου εληφθησαν ιστοτεμαχια. Ο βολβός είναι εξερυθρος οιδηματωδης χωρις παρουσία έλκους. 2η μοιρα με φυσιολογικά ευρήματα. Όσον αφορά το ελικοβακτιριδιο, μου είπαν οτι δεν υπήρχε σαφες αποτέλεσμα παρόλα αυτα αναγραφεται "CLO test X2 θετικό". Σαν συμπέρασμα αναγράφεται "αντριτις και βολβιτιδα". Περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας τις επόμενες μερες. Θα ηθελα να ρωτήσω αν πρεπει να ανησυχώ με ολα αυτά και κυρίως απο τι μπορει να προέρχονται. Ο Γαστρεντερολόγος μου είπε οτι η κατάσταση μου δεν ειναι κατασταση που βλεπει κανεις σε ατομο 24 χρονων. Παρακαλώ θα ηθελα την αποψη σας.
 7. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Σίγουρα πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο στομάχι. Δυστυχώς το φόρουμ δε μπορεί να σε διαφωτίσει διότι δε διαθέτει κάποιον Γαστρεντερολόγο γι' αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις επακριβώς τις οδηγίες του γιατρού σου. Σίγουρα η κατάσταση με την κατάλληλη δίαιτα και φαρμακευτική αγωγή στρώνει. Πολλά περαστικά εύχομαι!
 8. Anna P

  Anna P New Member

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Όσον αφορά την διαφραγματοκηλη θα χρειαστεί να με δει κάποιος χειρουργος ή οχι δεδομένου οτι ειναι μικρή;
 9. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Θα σου συνιστούσα να σε δει χειρουργός γιατί οι κήλες δε φεύγουν από μόνες τους και αυτή η κήλη μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα μελλοντικά.

Share This Page