1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ένα Παράξενο Σημάδι Στην Πλάτη...

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by Γιώργος Γ, May 24, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Γιώργος Γ

  Γιώργος Γ New Member

  Φίλοι και φίλες και πάνω απ' όλα συνάνθρωποι
  γεια σας. Εδώ και αρκετό καιρό έχω διαβάσει διάφορες "συζητήσεις" σε αυτό το site και αμέσως κατάλαβα ότι είναι αρκετά ευεργητικό και ανημερωτικό. Αυτό με ώθησε στο να γράψω για κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο μήνα.
  Έχω εμφανίσει ένα σημάδι χρώματος καφέ (κάτι που μοιάζει με μελανιά). στο αριστερό σημείο της πλάτης, στο πίσω μέρος της καρδιάς που λέμε. Οι οικείοι μου όταν τους το έδειξα μου είπαν ότι μάλλον είναι μελανιά και ότι κάπου μπορεί να χτύπησα χωρίς να το καταλάβω. Το θέμα όμως είναι ότι δεν πονάει όταν το πιέζω(πράγμα που θα συνέβαινε αν ήταν μελανιά). Αυτό που αισθάνομαι είναι σαν ένα μικρό μυρμήγκιασμα στην περιοχή. Παρατήρησα ότι κάνοντας γυμναστική (όχι ότι κάνω πολύ συχνά) και συγκεκριμένα βάρη,το σημείο σκούρινε περισσότερο έτσι ώστε να μοιάζει με μελανιά. Δεν με πονάει όμως και αυτό με ενοχλεί.

  Τί μπορεί να είναι;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Last edited by a moderator: May 24, 2008
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπερα σας!
  Εννοείτε οτι είναι πίσω στην ράχη σας?
  Αρα το παρατηρείτε μέσω καθρέπτη?
  Ενα σημείο πάντως δερματικής αλλοίωσης που εμφανίσθηκε πρόσφατα, δεν εχει σχέση με κτύπημα ή τριβή και επιμένει χρονικά, θα πρέπει να το δει δερματολόγος!!
  (Επίσης καλό θα ήτο να το βλέπαμε σε photo)!;)
 3. Γιώργος Γ

  Γιώργος Γ New Member

  Αυτές είναι οι φωτογραφίες παρακάτω.

  Ευχαριστώ πολύ.

  Attached Files:

  Last edited by a moderator: May 25, 2008
 4. Γιώργος Γ

  Γιώργος Γ New Member

  Γεια σας και πάλι.

  Τελικά ύστερα από επίσκεψη σε δερματολόγο μου είπε ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα δερματολογικό. Ίσως είναι μου είπε από κάποιο χτύπημα ή από ξύσιμο που του κάνω εγώ χωρίς να το καταλαβαίνω. Όταν του είπα ότι τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει με ρώτησε αν παίρνω κάποια φάρμακα. Του είπα όχι. Μόνο για κάποιο διάστημα έπαιρνα ασπιρίνη (για προοληπτικούς λόγους διότι έκανα εξετάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, ευτυχώς βγήκαν καλά). Μου είπε με λίγα λόγια ότι μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την ασπιρίνη.

  Υπάρχει αυτή η περίπτωση; Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα φύγει; Παράξενα πράγματα...

  Ευχαριστώ.
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δεν το εχω ακούσει παρα μόνο σαν οξύ σύμβαμα μετα από χορήγηση ασπιρίνης με την έννοια της αλλεργίας ή άλλης βαρύτερης κατάστασης!!

  Αλλοιώσεις υπέρχρωσης (έτσι φαίνεται πάντως) δέρματος πάντως μπορεί να οφείλονται σε
  -έκθεση σε ήλιο, ακτινοβολία
  -εγκαυμα απο ήλιο ή χημικές ουσίες
  -τοπική αλλεργική αντίδραση σε κάτι!
  -κατι σπάνιο που διαφεύγει!!!

  (Πολλές φορες σε παρόμοιες καταστάσεις, αν υπάρχει διαφοροδιαγνωστικό πρόβλημα, μπορεί να γίνει ιστολογική εξέταση ιστοτεμαχιδίου, αλλά αυτο θα πρέπει να το υποδείξει ο δερματολόγος αν και εφόσον το θεωρήσει σκόπιμο)!

Share This Page