1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Να Κανω Τελικα Την Εγχειρηση ?

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Tksn, May 28, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Tksn

  Tksn New Member

  Καλησπέρα σας, συγχαρητήρια για το φορουμ! απο όσο μου έχουν πει οι γιατροί έχω κύστη κόκκυγος και έχω προγραμματισμένη εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο σε αναμισι εβδομάδα, όμως την ημέρα που με είδε η γιατρος και όρισε την ημερομηνία ήτανε τέλος Φερβουαρίου δηλαδή 3 μήνες πρίν, το θέμα είναι πως τώρα δεν με ενοχλεί καθόλου και φαίνεται πως έχει φύγει. Φυσικά η ερωτησή μου και η ανυσιχία μου είναι αν τελικά πρέπει να κάνω την εγχείρηση. Το ιστορικό είναι κάπως έτσι: πριν απο 3 χρόνια περιπου εμφανίστηκε για πρώτη φορα ενα '' εσωτερικό σπυρί'' κατα την διαρκεια εξεταστικής περιόδου που είχα και μετα απο κανενα δυο εβδομαδες εφυγε, απο τότε κάθε εξεταστικη εμφανιζόταν ξαφνικα και μετα απο λιγες εβδομαδες εξαφανιζόταν, η υπόθεη που έκανα ήτανε ότι λόγω του άγχους και του τρόπου που καθόμουνα πολλές ώρες και διάβαζα εμφανιζόταν αυτό το εσωτερικό σπυρί. πριν απο εναμισι χρόνο όμως εμφανίστηκε πολύ ξαφνικά αλλα αυτή την φορα εξωτερικά και με πολύ πόνο. πήγα σε παθολόγο η οποία διαγνωσε ''συρύγγιο'' ότι πρέπει να το κάνω εγχειρηση και να με δεί χειρόυργος, όμως επειδή θα έφευγα για το εξωτερικό όπου σπούδαζα θεώρησε σωστό να σπάσει το σπυρι, να φύγει το πύος ώστε να ηρεμήσει για ενα διάστημα και μετα να το κάνω εγχείρηση όταν θα επέστρεφα μετα απο δυο μήνες μόνιμα. το ''συρυγγιο'' ηρέμησε και δεν με ενοχλησε για περίπου 8 μήνες, όταν το ξανα ένιωσα (εσωτερικά όμως πλέον και χωρίς πολύ πόνο) ήταν σαν ενα συνηθησμένο εσωτερικό σπυρί. επειδή είμαι αγχώδης τύπος πήγα σε χειρούργο η οποία δεν το θεώρησε καθόλου σημαντικό και όταν την ρώτησα αν χρειάζεται εγχείρηση μου λέει οκ να κάνουμε εγχειρηση.. και όρισε την ημερόμηνία. μετα απο ενα μήνα όμως μέχρι και σήμερα δεν νιώθω απολύτως τύποτα.φυσικα πήγα σε δυο γιατρούς για να πάρω και άλλη γνώμη ειδικών , ο ένας μου είπε πως χρειάζεται η εγχείρηση έστω και αν φαίνεται πως έφυγε γιατί μετα αν εμφανιστεί και πριστει θα είναι δύσκολη εγχείρηση και ο άλλος μου είπε πως είναι κακη ιδέα να χειρουργηθώ αφου δεν με ενοχλεί και δεν είναι πρισμένο. μάλιστα μου είπε, αφου με ψαχούλεψε, πως δεν βρίσκει κάτι απλα βλέπει δυο μικρές τρυπούλες οι οποίες είναι σημάδι κύστης κόκκυγος οι οποίες όμως είναι κλειστές και ίσως δυσκολευτούν να με χειρουργήσουν και ότι μπορει τελικά να ηταν ενα απλο σπυρί και όχι κύστη κόκκυγος. Είμαι μπερδεμένη και αγχομένη γιατι απο την μία δεν θέλω να μπω σε χειρουργείο αν δεν υπαρχει λόγος και απο την άλλη αμα είναι να ξανα εμφανιστεί και να με ταλεπωρήσει με μεγάλη τρύπα κτλ καλύτερα να το κάνω τώρα. Συγνώμη για την φλυαρία μου και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για τον χρόνο σας. όσο πιο γρήγορα λάβω την απάντησή σας τοσο το καλύτερο. Συγνώμη και παλι αν σας κούρασα.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γεια σας.
  Το ιστορικο σας υποσημαινει κυστη κόκκυγος η οποια εχει δημιουργησει συριγγώδεις πόρους προς το δέρμα.
  Η λύση ειναι επέμβαση και η ιδανικότερη περίοδος ειναι ΕΚΤΟΣ φλεγμονης διοτι η πιθανοτητα ολικης αφαίρεσης ειναι και η μεγαλύτερη.!:smile:
 3. Tksn

  Tksn New Member

  Σας ευχαριστω παρα πολύ για τον χρόνο σας !!!!:_sii: Αν και φοβαμαι πολύ την ολική αναισθησία θα κάνω την εγχειρηση :_sii:

Share This Page