1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Μέθοδος THD Και Πρωκτικό Σεξ

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by gdgreece, Jun 21, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. gdgreece

  gdgreece New Member

  Γεια σας,

  Είμαι ένας ομοφυλόφιλος άντρας 30 ετών με πρόβλημα εσωτερικών αιμορροΐδων που προσπίπτουν μετά από κάθε κένωση και επανέρχονται στο εσωτερικό του πρωκτού μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγω αυτού του προβλήματος υπάρχει έντονος πόνος σε κάθε προσπάθεια για πρωκτικό σεξ. Θα ήθελα να γνωρίζω αν μετά τη χρήση της μεθόδου ΤHD ή κάποιας άλλης μεθόδου επιτρέπεται το πρωκτικό σεξ.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα. Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται σε απουσία μου.
  Ακούστε, οιαδήποτε μεθοδος εφαρμοστεί για την θεραπεία των αιμορροϊδων, τον πρώτο καιρό (διάρκεια επούλωσης), δεν επιτρέπεται πρωκτικό σέξ λόγω του ότι, αφενος είανι εξαιρετικά επώδυνη η περιοχή αλλά υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας, και ειδικά στην THD, διάσπασης της αιμορροϊδοπηξίας.
  Νομίζω πως θα πρέπει να παρέλθει αρκετός καιρός (πάνω απο 2μηνο) για επαφή, και αυτό το λεω με επιφύλαξη.!
 3. gdgreece

  gdgreece New Member

  Δηλαδή θεωρείτε ότι ακόμα και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (6 μηνών και πλέον), όπου φαντάζομαι ότι οι αιμορροΐδες θα έχουν "ατροφήσει", θα εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος κάποιας επιπλοκής με το πρωκτικό σεξ; Αν ναι, ποια μέθοδο θεωρείτε εσείς την πλέον ασφαλή για τη δική μου περίπτωση;
  Last edited by a moderator: Jun 29, 2010
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δεν νομίζω πως μετά απο 6μηνο θα υπάρχει πρόβλμα, αλλά έπίσης δεν υπάρχει και βιβλιογραφική τεκμηρίωση για το συγκεκριμενο θεμα.
 5. gdgreece

  gdgreece New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα.

Share This Page