1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Μάλλον οσχεοκήλη

Discussion in 'Κήλες' started by gaggelop, Sep 20, 2007.

 1. gaggelop

  gaggelop New Member

  Πριν 4 μήνες περίπου έκανα μια έντονη άσκηση στο γυμανστηριο και κάτι πρηστηκε.Που ξεκινάει το πέος, οπώς το κοιτάς από πάνω, λίγο πιο πάνω και πιο δεξια.Με ενοχλούσε εκείνες τις μέρες ακόμα και όταν κουραζόμουν, π.χ. οταν περπατούσα αρκετα. Τέλος πάντων έκοψα το γυμναστήριο και επειδή μ αρέσει πολύ η γυμναστική άρχισα να πηγαίνω σε ένα γήπεδο και να κάνω τρέξιμο, κάμψεις έλξεις κτλ κτλ. Αυτό χάθηκε σιγα σιγα.

  Τις προάλες εμφανίστηκε πάλι, πολυ πιο μικρό, στο ίδιο σημείο όμως.Είναι κήλη;Τι ακριβώς είναι μια κήλη και γιατί εμφανίζεται;
  Αν ναι, και χειρουργηθεί, τι γίνεται μετά;Πόσο καιρό θέλει για αποκατάσταση, μπορώ να επανέλθω όπως ήμουν πριν το πάθω;αν το αφήσω τι επιπτώσεις θα έχει;

  Σημειωτέον.΄Ξανάρχισα το γυμναστήριο.Προσέχω βέβαια πάρα πολύ, δεν κάνω ασκήσεις όρθιος, λίγα βάρυ, κυρίως αερόβια γυμναστική.Αλλά για να εμφανίστηκε κάπου πρέπει να ξεφυγα...
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Μάλλον οσχεοκήλη

  Σήμερα δημοσίευσα ένα θέμα σε σχέση με το ...τι είναι ΚΗΛΗ !!!
  Πολύ πιθανά απο ότι αναφέρετε να πρόκειται για βουβωνοκήλη (Οχι οσχεοκήλη), η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά (ειδικά λαπαροσκοπικά πιστεύω πως είναι καλύτερα για σας, μιά και έχει άριστα αποτελέσματα, γρήγορη νοσηλεία και ταχύτατη ανάρρωση)!!!
  Δεν θα πρέπει να αφήσετε να εξελιχθεί, διότι εγγυμονεί τους ακόλουθες κινδύνους:
  [​IMG]
  -Να μεγαλώσει κι άλλο, και να κατέβει προς τον σάκκο των όρχεων (όσχεο) και να μεταπέσει σε οσχεοκήλη, καθιστώντας την περίπτωση πλέον δύσκολη ,,και..
  -Να γίνει περίσφιγξη.! Δηλαδή να εγκλωβιστεί το σπλάχνο απο τον μυϊκό δακτύλιο της κήλης, και να αποφραχθεί, με αποτέλεσμα επείγον χειρουργικό πρόβλημα λόγω ειλεού!!!!

  Η Κήλη θεραπεύεται ΜΟΝΟ με χειρουργική επέμβαση, πράγμα που σήμερα γίνεται και λαπαροσκοπικά όπως μπορείτε να πληροφορηθείτε!!! ;)

  Στην διάθεση σας.
 3. gaggelop

  gaggelop New Member

  Απ

  Διάβασα την απάντηση σου και δεν σου κρύβω πως από το φόβο μεγάλωσε κι αλλο η κηλη.

  Πως εξηγείς ότι σχεδόν εξαφανίστηκε για ένα διάστημα, όταν διέκοψα για πρώτη φορά το γυμναστήριο;
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Απ

  Η κήλη είναι μία δυναμική κατάσταση και εξαρτάται απο την ενδοκοιλιακή πίεση που εφαρμόζεται στο μυΙκό σύστημα του κοιλιακού τοιχώματος.
  Επομένως καταστάσεις όπως βήχας, φτάρνισμα, έγερση βάρους, γυμναστική την προκαλούν αλλά και την επιδεινώνουν!
 5. gaggelop

  gaggelop New Member

  Παρόλα αυτά υπήρχε μια περίοδος κατά την οποία, όπως είπα και παραπάνω, είχε υποχωρησεί εντελώς,αν και γυμναζόμουν καθημερινά, τρέξιμο, κάμψεις,έλξεις , κοιλιακούς.

  Αυτό πως εξηγείται;

  Τώρα σταμάτησα το γυμναστήριο (εχώ 3 μέρες) και προσπαθώ να μην επιβαρύνομαι. Θα υποχωρήσει όπως και την προηγούμενη φορά;Βέβαια τώρα εργάζομαι (βρήκα δουλειά τον Αυγουστο, αφού είχε ήδη υποχωρήσει από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε), που σημαίνει ότι την περισσότερη μέρα είμαι στο πόδι.
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Μάλλον οσχεοκήλη

  Η διάγνωση της κήλης πέρα απο την αναφορά των συμπτωμ'ατων είναι χειρουργική εκτίμηση απο ειδικό!!
  Δεν μπορώ να σας βοηθήσω περαιτέρω αν δεν έχω ο ίδιος άποψη επι του θέματος.
  Νομίζω πως θα πρέπει να γίνει κλινική διαπίστωση του προβλήματος!! ;)
 7. gaggelop

  gaggelop New Member

  Απ:

  Σωστοοοος!

Share This Page