1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Μικτος Οζος Θυρεοειδους

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by παναγιωτα1987, Feb 3, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. Εγινε διαγνωση μικτου οζου θυρεοειδους, με μερικη περιφερικη και κεντρικη αιματωση, διαστασεων 11,1 με 8,8χιλ. Ο ασθενης ειναι 51 ετων κανει καθε 6 μηνες υπερηχο θυρεοειδους. Υπαρχει κινδυνος κακοηθειας?
  2. A Datsis

    A Datsis New Member

    Καλησπέρα,
    σε κάθε θυρεοειδικό όζο υπάρχει μια άλλοτε άλλη πιθανότητα καρκίνου. Για το λόγο αυτό καλό είναι στον ασθενή να γίνει μια κυτταρολογική εξέταση από τον όζο. Η εξέταση γίνεται με παρακέντηση του όζου με λεπτή βελόνα με ή χωρίς τοπική αναισθησία, συνήθως στα εξωτερικά ιατρεία. Σε περίπτωση που ο όζος δεν είναι ψηλαφητός (όπως, κατά πάσα πιθανότητα, στον συγκεκριμένο ασθενή), η βελόνα κατευθύνεται προς τον όζο με την βοήθεια της κεφαλής των υπερήχων. Άρα λοιπόν θα πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό που έχει αυτή τη δυνατότητα. Το αποτέλεσμα της κυτταρολογικής εξέτασης θα κατευθύνει και την περαιτέρω αντιμετώπιση.
    Φιλικά

Share This Page