1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Μικρή Ενόχληση Ξανά, Υπάρχει Περίπτωση Επανεμφάνισης;

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by eirinikara, Feb 6, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. eirinikara

  eirinikara New Member

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια ξανά και από εμένα για αυτή την τόσο χρήσιμη ιστοσελίδα. Πριν 5 χρόνια έκανα επέμβαση αφαίρεσης κύστης κόκυγος (ημιέγκλειστη μέθοδος) και μέχρι σήμερα δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. Την τελευταία εβδομάδα όμως νιώθω μια πολύ μικρή ενόχληση στο ίδιο σημείο (ψηλά στην ουρίτσα και όχι στο εσωτερικό της σχισμής) όπου είχε εμφανιστεί η προηγούμενη. Κάποιες φορές σαν αυτή η ενόχληση να διαχέεται και σε άλλα σημεία όπου έχουν μείνει τα παλιά ράματα. Δεν έχω παρατηρήσει τίποτα σε σπυράκι, τίποτα σε μαυρο στίσμα, ούτε πρήξιμο. Νιώθω μόνο μια μικρή ενόχληση, σαν φαγούρα, σαν τσιμπήματα. Επίσης, ψηλαφίζοντας το σημείο δεν νιώθω πόνο κάπου συγκεκριμένα. Θέλω να ρωτήσω σύμφωνα με αυτά που σας περιγράφω, υπάρχει περίπτωση υποτροπής, μήπως οι ενοχλήσεις αφορούν τα ράματα, π.χ. να τραβάνε λόγω αλλαγών καιρού κλπ ή κάτι άλλο? Να σημειώσω ότι και στο παρελθόν ανα διαστήματα ένιωθα ότι τραβούσαν-τσιμπούσαν λίγο τα ράματα, παρόλο το χρονικό διάστημα που πέρασε.

  Αναμένω την απάντησή σας με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και με έχετε κατατοπίσει επιτυχώς και στο παρελθόν σχετικά με άλλο μου θέμα, σας ευχαριστώ θερμά.
 2. eirinikara

  eirinikara New Member

  Μικρή ενόχληση ξανά, επανεμφάνιση;

  Να προσθέσω ότι μόλις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνω ριζική αποτρίχωση με laiser σε όλο το μήκος της σχισμής μέχρι και λίγο πιο πάνω.

  Ευχαριστώ και πάλι, περιμένοντας την απάντησή σας.
 3. eirinikara

  eirinikara New Member

  Μικρή ενόχληση ξανά, επανεμφάνιση;

  Να προσθέσω ότι μόλις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνω ριζική αποτρίχωση με laiser σε όλο το μήκος της σχισμής μέχρι και λίγο πιο πάνω.

  Ευχαριστώ και πάλι, περιμένοντας την απάντησή σας.
 4. A Datsis

  A Datsis New Member

  Σε περίπτωση υποτροπής της νόσου οι συνήθεις εκδηλώσεις είναι είτε η δημιουργία αποστήματος (τοπική ερυθρότητα, διόγκωση, έντονη ευαισθησία και πυρετός) ή η επανεμφάνιση ενός συριγγίου (μια οπή στο δέρμα από την οποία, είτε αυτόματα είτε μετά από πίεση της παρακείμενης περιοχής, ρέει κάποιου είδους υγρό).
  Από ό,τι περιγράφεις, τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει. Έτσι αυτή τη στιγμή μάλλον δεν μορούμε να πούμε ότι υπάρχει υποτροπή της νόσου. Αν όμως η συμπτωματολογία συνεχιστεί θα πρέπει να σε δει χειρουργός.
  Φιλικά

Share This Page