1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Μια ερώτηση please???

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by safaro, Apr 9, 2008.

 1. safaro

  safaro New Member

  Χαίρετε,
  Θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε στο εξής.
  Ένα πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο χειρουργήθηκε στον πνεύμονα πριν κάποια χρόνια (έκοψε το μισό πνεύμονα). Εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρείται από ένα είδους άτυπου καρκινοειδές με τη μορφή "φυσαλίδων στους βρόχους". Έχουν γίνει κάποιες χημειοθεραπείες και η κατάσταση εδώ και ένα χρόνο είναι πολύ καλή. Σε μια αξονική τελευταία στα πλαίσια του προβλήματος εμφανίστηκε κάτι σαν αγγείωμα, κάτι σαν να έχεις σπάσει ένα αγγείο και να η κόκκινη ρωγμή στο, συκώτι. Η γιατρός που τον παρακολουθεί για τον πνεύμονα του είπε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο πνεύμονας αλλά να κάνει προληπτικά έναν υπέρηχο στο συκώτι.
  Ο υπέρηχος έδειξε το ίδιο πράγμα ίσως, λίγο πιο μεγάλο το αγγείωμα και του συνέστησαν να κάνει εξετάσεις αίματος που και αυτές ήταν άψογες (ειδικές εξετάσεις αίματος που δείχνουν και το συκώτι). Του είπαν όμως να κάνει και μια μαγνητική οπότε άρχισε να ανησυχεί. Θα μπορούσε να έχει καρκίνο παρότι οι εξετάσεις είναι καλές.
  Επίσης πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει χρόνια προβλήματα υγείας όπως, τριπλό Bypass πριν 20 χρόνια, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής πριν 9 χρόνια, πνεύμονας πριν 5 οπότε έχει πάρει πολλά φάρμακα. Το αναφέρω γιατί σίγουρα το συκώτι θα καταπονείται από αυτά.
  Ζητώ την επιείκεια σας στον τρόπο που γράφω, δεν είμαι γιατρός και κάνω ότι μπορώ για να σας περιγράψω το πρόβλημα πλήρως.
  Ευχαριστώ πολύ!!!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Τσ αιμαγγειώματα είναι καλοήθεις σχηματισμοί (στο ήπαρ πολλές φορές), τα οποία δεν απασχολούν παρα μόνον αμα μεγαλώνουν σε μέγεθος και κυρίως αν φτάσουν σε μέγεθος της τάξεως των 10 εκατοστών ή προκαλούν συμπτώματα απόφραξης κλπ
  Η μαγνητική τομογραφία πολλες΄φορές μπορεί να διασαφηνίσει με περισσότερη ακρίβεια αν πρόκειται για αιμαγγείωμα ή όχι!

  Δυσκολεύομια να καταλάβω την έννοια του καρκινοειδούς τύπου φυσαλλίδων??
  Αν μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες??

Share This Page