1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Μια Απαντηση Παρακαλω

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by mamma, Sep 16, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. mamma

  mamma New Member

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη θαυμάσια αυτή προσπάθεια που κάνετε να μας βγάζετε από απορίες και διλλήματα.

  Ο σύζυγός μου 37 ετών εδώ και ένα έτος περίπου, παρουσιάζει μόνιμη ενόχληση στο αριστερό (και μόνο) άνω και κάτω μέρος του λαιμού. Αναφέρει πόνο στο αριστερό μέρος του θώρακα και περιγράφει "κάτι να υπάρχει" όταν γυρνά αριστερά και καταπίνει. Πρήξιμο δεν υπάρχει, ούτε οπτικά ούτε ψηλαφητά.
  Το 2008 έκανε αιματολογικές, ορθοπεδικές εξετάσεις, (ακτινογραφία θώρακος, και αξονική της βάσης του λαιμού και του αυχένα), είδε ΩΡΛ για αμυγδαλές, αυτιά, φάρυγγα κλπ, παθολόγο ιατρό για τους λεμφαδένες του, καρδιολόγο (έκανε και καρδιογράφημα) και γαστρεντερολόγο (γαστροσκόπηση) για οισοφάγο-στομάχι. Πέραν μιας οισοφαγικής παλινδρόμησης που οφειλόταν σε μικρή χαλάρωση της βαλβίδας του στομάχου, άλλα παθολογικά ευρήματα δεν βρέθηκαν. Για το παραπάνω πήρε θεραπεία, αλλά τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν.
  Να προσθέσω ότι όταν παραπονιέται για τα συμπτώματα παρουσιάζει και κακοσμία.
  Θα ήταν σκόπιμο να δούμε και ενδοκρινολόγο? Μπορεί τα συμπτώματα να οφείλονται στον θυρεοειδή αδένα και σε τι παραπέμπουν?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Εχετε κάνει υπερηχογράφημα στον θυρεοειδή και στον τράχηλο γενικά??
  Αν οι εξετάσεις δεν αναδείξουν κάτι, θα πρέπει να γίνει και μαγνητική τομογραφία.

Share This Page