1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

μεταμόσχευση δέρματος και χειλοειδή ουλές

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by s.v.d., Mar 25, 2008.

 1. s.v.d.

  s.v.d. New Member

  Γειά σας. Πριν από 5 μήνες το μωρό μου, που σήμερα είναι 17 μηνών, έκανε αφαίρεση γιγάντιου μελανοκυτταρικού σπίλου με μεταμόσχευση δέρματος που πήραμε από τους γοφούς. Είμαι ευχαριστημένη που απαλλάχτηκε το παιδί από τον σπίλο αλλά αγωνιώ για την τελική εικόνα της επέμβασης. Προς το παρόν δείχνει σαν έγκαυμα, είναι περίπου 2 τόνους πιο σκούρο το δέρμα εκεί και έχουν δημιουργηθεί άσχημες χειλοειδή ουλές. Γνωρίζω ότι θέλει αρκετό χρόνο για την πλήρη επούλωση και το ότι υπάρχει δυνατότητα πλαστικής επέμβασεις στις ουλές. Θα ήθελα όμως να μάθω πόσος χρόνος χρειάζεται, από τη στάδια περνάει η μεταμόσχευση μέχρι την τελική εικόνα, και πότε συνιστάται η πλαστική στις ουλές. Επίσης θα ήθελα να μάθω πόσο βοηθούν οι αναπλαστικές κρέμες. Χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικές πρωί και βράδυ. Τέλος έχω διαβάσει για κάτι ενέσεις που γίνονται πάνω στις ουλές και βοηθούν στην αποκατάσταση τους. Υπάρχουν όντως και αν ναι πως και πόσο βοηθάνε και αν έχουν παρενέργειες.
  Σας ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Το πρόβλημα που αναφέρετε αφορά εξειδικευμένς γνώσεις πλαστικού χειρουργού!
  Επειδή πραγματικά βλέπω πως ανησυχείτε θα προσπαθήσω σύντομα να έρθω σε επαφή με συνεργάτη μας, για να σας δώσω μία εμπεριστατωμένη απάντηση, μιά και οι δικές μου γνώσεις δεν καλύπτουν το θέμα!
  ..Επίσης αν κάποιος ειδικώτερος επι του θέματος μπορέσει να βοηθήσει..ευπρόσδεκτος!
 3. s.v.d.

  s.v.d. New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ. Θα περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.

Share This Page