1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Μελανωμα

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by swimmer_90, Aug 1, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. swimmer_90

    swimmer_90 New Member

    Ποσο πιθανο ειναι να αναπτυξει καποιος μελανωμα σε περιοχη που δεν εκτιθεται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στον ηλιο???Σε σημεια που καλυπτει το μαγιο για παραδειγμα...
  2. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Το μελάνωμα δεν αναπτύσσεται μόνο από την έκθεση στον ήλιο αν και αυτός παίζει τον σημαντικότερο ρόλο όπως άτομα που έχουν υποστεί έντονα ηλιακά εγκαύματα, έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια στο ήλιο ή έχουν ζήσει σε τροπική χώρα. Όμως παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η κληρονομικότητα, άνθρωποι με μεγάλο αριθμό κοινών σπίλων αλλά και άνθρωποι με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πάντως θα πρέπει να σε δει δερματολόγος εάν κάποια ελιά σου εμφανίζει κάποια αλλαγή στο μέγεθος ή στο χρώμα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ελιές του σώματός σου ή όταν ένας σπίλος αιμορραγεί επανειλημμένα ή έχει επίμονο κνησμό (φαγούρα).

Share This Page