1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. vassoulipapaki

  vassoulipapaki New Member

  Γειά σας θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξης . Εχω περιεργους μαστους που τους παρακολουθώ κάθε 4-6 μήνες και σε κάθε καινουργιο ευρημα τρέχω .... Στον έναν μου μαστο έχω ένα μορφωμα μικρο που το παρακολούθησα και με μαγνητική και fna που μέχρι στιγμής δεν εδειξε κάτι κακο και στον άλλο μου μάστο έχω ένα μικρό ζαρωμα- βαθούλώμα το οποιο το βλέπω μόνο όταν κρύωνω και η θηλη είναι μαζεμένη. Μέσα στο διαδύκτιο η μόνη αιτία που μπορει να ζαρώσει ή να κάνει βαθουλώμα είναι η κακοήθεια . Υπαρχους άλλες αιτίες που να κάνει ο μαστος το βαθούλωμα- ζαρωμα;; ή είναι μόνο νεοπλασία.. δεν μπορω να καταλάβω. θα χαρώ πολύ να μου απαντήσετε ..... Και κατι ακόμα καθαρα εγκυκλοπαιδικα όταν λέμε βαθουλώμα πως το εννοουμε μονιμα όχι μονιμα;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα! Το βαθούλωμα συνήθως οφείλεται σε ανάπτυξη νεοπλάσματος ή σε φλεγμονή του μαστού. Την πιο υπεύθυνη απάντηση όμως θα την πάρετε απ' τον μαστολόγο που σας παρακολουθεί ο οποίος γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα το ιστορικό σας και τις εξετάσεις σας.
 3. vassoulipapaki

  vassoulipapaki New Member

  Καλημέρα και απο μένα ναι, αλλα τι εννοούμε βαθούλωμα....; Είναι μόνιμο ή μπορει να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται; Γιατι όταν ο μαστός μου είναι χαλαρός δεν βλέπω κατι.... Αυτό το έχω πάνώ απο χρόνο και έχουν προηγηθει και εξετασεις ...μαστογραφίες, μαγνητικές,υπέρυχοι
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το βαθούλωμα είναι μόνιμο γι' αυτό και πρέπει να παρακολουθείται συχνά. Στη δική σας περίπτωση και απ' τη στιγμή που δεν σας έχουν αναφέρει -παρά τις εξετάσεις που κάνετε- κάτι τότε ενδέχεται να έχει να κάνει με τη σύνθεση του μαστού σας. Όσο εξετάζεστε δεν έχετε να φοβάστε απολύτως τίποτα!
  Insomniac likes this.

Share This Page