1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Ίλιγγος-εμβοές-ναυτίες (Σύνδρομο Meniere?)

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Τάκης, May 10, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 24 users.
 1. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα Ειρήνη. Σου έχω στείλει pm.
 2. ireneR

  ireneR New Member

  ευχαριστω πολυ!
  Kathy likes this.
 3. Jota

  Jota New Member

  Σωκράτη - είμαι καινούργια εδώ - ενδιαφέρομαι κι εγώ για γιατρό ειδικευμένο σε ιλίγγους , πονοκεφάλους και ανημποριά γενικά. Μένω στην Περαία και γνωρίζεις φαντάζομαι πόση υγρασία έχουμε. Ευχαριστώ.
 4. Jimvs

  Jimvs New Member

  Καλησπέρα σας ,

  Έχω εδώ και 4,5 μήνες που ζω με ζάλη και αστάθεια, ένα κούνημα δεξιά αριστερά καθημερινό. Έχω κάνει κάποιες βασικές εξετάσεις αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στη πηγή του προβλήματος με αποτέλεσμα να μην έχω πάρει την σωστή θεραπεία και μέχρι στιγμής να μην έχω δει καμία βελτίωση.
  Κάποιον καλό Νευρολογο η Ωρλ Θεσσαλονίκη κυρίως εξειδικευμένο που να μπορέσει να βοηθήσει;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 5. christos78

  christos78 New Member

  Καλημέρα. Θέλω κι εγώ να αναφέρω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και δύο χρόνια και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρέθηκα στο forum σας. Τα συμπτώματα που έχω εγώ είναι τα εξής. Σφύριγμα στο αριστερό αυτί και μετά ακολουθεί ζαλάδα και αστάθεια για περίπου 2-3 λεπτά, κρύος ιδρώτας και τάση για εμετό. Έχω πάει σε τρεις ΩΡΛ δεν μου βρήκαν τίποτα καθώς το ακουόγραμμα βγήκε άριστο. Ο νευρολόγος δεν βρήκε κάτι είτε στο εγκεφαλογράφημα είτε και στη μαγνητική εγκεφάλου.Triplex καρωτίδων και καρδιολόγος όλα καθαρά. Ορθοπεδικός βρήκε μια κήλη στον αυχένα και ευθιασμό έκανα θεραπεία με κολάρο και χάπια αλλά και πάλι τα συμπτώματα δεν εξαφανίστηκαν. Έκανα και φυσιοθεραπείες όπου εκεί ο φυσιοθεραπευτής μου είπε πως δεν είναι από τον αυχένα αλλά από τένοντα στους ώμους καθώς δουλεύει πολύ ο τραπεζοειδής μυς και δεν βοηθάει στην καλή αιμάτωση του εγκεφάλου.Η αλήθεια είναι ότι με τις φυσιοθεραπείες είχα κάποια ανακούφιση καθώς κάποιες στιγμές παρουσιαζόταν το σφύριγμα στο αυτί χωρίς όμως να ακολουθεί η ζαλάδα.Το θέμα είναι ότι οριστική λύση δεν έχω βρει αλλά περιστασιακά τα συμπτώματα εμφανίζονται. Νευροωτολόγο δεν έχω επισκεφθεί γιατί εδώ στην επαρχία δεν υπάρχουν. Αν κάποιος από το ιστορικό μου μπορεί να με προτείνει κάτι θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.
  Σας ευχαριστώ πολύ.
 6. Panos77

  Panos77 New Member

  Καλησπέρα σε όλους.
  Έχω διαβάσει τα post στο συγκεκριμένο thread του forum από τις 30 Απριλίου του 2018 (σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τις πληροφορίες και ειδικά τον κο Τάκη). Από τις περιγραφές φαίνεται να πάσχω και εγώ από το σύνδρομο του Meniere (πληρότητα στο αριστερό αυτί, απώλεια ακοής, εμβοές και ελαφρά - μέχρι στιγμής - ζαλάδα και γενικά μια αστάθεια), αν και οι 3 διαφορετικοί ΩΡΛ που έχω επισκεφτεί δεν έχουνε κάνει συγκεκριμένη διάγνωση.
  Γράφω σήμερα, 2 μήνες μετά, καθώς εκεί που φαινότανε πως η κατάστασή μου οδηγούνταν προς εκτόνωση (είχανε εξαφανιστεί τα 3 από τα 4 συμπτώματα και είχανε παραμείνει μόνο οι εμβοές), ξαφνικά από το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουνίου, επανήλθανε όλα από την αρχή με την ίδια ένταση.
  Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να επισκεφθώ κάποιον γιατρό με ειδικότητα Νευροωτολόγου και όχι γενικού Ωτορινολαρυγγολόγου και για αυτό θα παρακαλούσα αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με κάποια ονόματα στην περιοχή της Αθήνας.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

Share This Page