1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Λίγη Βοήθεια..

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by stefi, Oct 3, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. stefi

  stefi New Member

  Γειά σας!
  Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα που να τοποθετήσω την ερώτησή μου. Στην αρχή νόμιζα πως καλύτερα θα ήταν στην "κύστη κόκκυγα", αλλά τελικά..

  Πρόκειται για ένα σπυρί όπως περιγράφεται η κύστη κόκκυγα στο σημείο εκείνο, το οποίο όμως ούτε μυρίζει άσχημα, ούτε πύον ή άλλα υγρά έχει βγάλει. Επισκέφτηκα δερματολόγο και ακολούθησα αγωγή για την περίπτωση που ήταν μόλυνση και βλέπω αποτελέσματα. Πλέον, μπορώ να κάτσω, το σπυρί έχει μικρύνει, δεν είναι πια κόκκινο και δεν πονάει. Σήμερα ξαναεπισκέφτηκα το δερματολόγο και θα συνεχίσω την αγωγή για λίγο ακόμα. Αυτό που με προβληματίζει και σας γράφω είναι πως και τις 2 φορές με εξέτασε για πρήξιμο κ πόνο των λεμφαδένων στην ηβική περιοχή, αλλά δεν αισθανόμουν κάτι περίεργο. Ομως, το απόγευμα που εξηγούσα στο φίλο μου την εξέταση, έκανα μόνη μου την κίνηση και έπιασα ένα γρομπαλάκι στην περιοχή του "μπικίνι". Παρατήρησα πως υπάρχει το ίδιο και στην απέναντι μεριά, αλλά μικρότερο και δεν πονάει όταν το πειράζω.
  Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε γιατί τώρα θα μπορέσω να επισκεφτώ το δερματολόγο τη δευτέρα και γιατί δεν είχα τη διαυγεια να τον ρωτήσω τι θα είχα αν είχα πρήξιμο στους λεμφαδένες σε εκείνη την περιοχή;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η ύπαρξη βουβωνικών λεμφαδένων είναι φυσιολογική, και η ψηλάφηση τους σε αδύνατα κυρίως άτομα πάλι ειναι φυσιολογικό.
  Η διόγκωση τους συμβαδίζει με φλεγμονές της περιοχής, των άκρων, των γλουτών και της περιπρωκτικής -αιδοιικής χώρας.
  Τι αγωγή ακολουθήσατε?
 3. stefi

  stefi New Member

  H αλοιφή bactroban 2 φορες τη μερα και αντιβιοτικό procef των 500mg, 2 φορες τη μερα.
  Last edited by a moderator: Oct 5, 2008

Share This Page