1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Λεμφαδένας - Πρήξιμο

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Ilias33, Mar 20, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Ilias33

  Ilias33 New Member

  Γειά σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.

  Το πρόβλημα μου έχει ως εξής: Μου έχει παρουσιαστεί ενα μικρό εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά του αυχένα (περίπου 5 εκατοστά απο την σπονδυλική στήλη). Κατά την ψηλάφισή του με πονάει και είναι αρκετά σκληρό (δεν δίνει την αίσθηση λιπώματος). Πήγα σε γιατρό όπου και κάναμε υπέρηχο. Διαπίστωσε κατι σα φλεγμονή (κύστη) διαμέτρου 0.55 εκατοστών. Δυστυχώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδος και η επικοίνωνια με το γιατρό είχε τις δυσκολίες λόγω γλώσσας. Η διάγνωση λοιπόν που έκανε ήταν λεμφαδενοπάθεια (Lymphadenopathy). Μου έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή 3 ημερών και με ενημέρωσε οτι εάν δεν υποχωρήσει το εξόγκωμα θα πρέπει να γίνει χειρουργείο (δεν έδωσε αιματολογικές εξετάσεις).

  Η ερωτησή μου είναι σχετική με την λεμφαδενοπάθεια. Σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει ποιές είναι η κινήσεις που πρέπει να κάνω; Πότε ενα χειρουργείο θα πρέπει να γίνει αμμεσα; Υπάρχουν άλλες εξετάσεις που θα πρέπει να υποβλήθω μη τυχόν συμβαίνει τίποτα άλλο; Να σημειώσω ότι δεν έχω πύρετο, ατονία, κούραση ή κάτι άλλο που συνοδεύει μια φλεγμονή , κύστη.

  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αλλο λεμφαδενοπάθεια και άλλο φλεγμαίνουσα κύστη. Είναι λίγο μπερδεμένο έτσι όπως το περιγράφετε.
  Ασχετα απο αυτό, επειδή λόγω συμπτωματολογίας, μαλλον πρόκειται για το δεύτερο, χειρουργική ένδειξη υπάρχει όταν εξελιχθεί σε απόστημα.
  Αλλοιως πρέπει να υποχωρήσει η φλεγμονή και μετά να αξιολογηθεί ξανά.
 3. Ilias33

  Ilias33 New Member

  Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

  Διαβάζοντας την απάντησή σας επέλεξα να ρωτήσω τη γνώμη και άλλου γιατρού. Κατά την εξέταση μου είπε οτι πρόκειται για κύστη. Επέλεξα λοιπόν να κάνω την αφαίρεση εφ'οσον μου είπε ο γιατρός για επέμβαση λίγων λεπτών. Μετά απο τη πάροδο 7 ημερών (κοπή ραμμάτων) ζήτησα από το γιατρό να μου δώσει την έκθεση βιοψίας. Το παραθέτω ακριβώς όπως το έγραψαν:

  "The submitted specimen disclosed extensive necrosis with numerous karyorrhetic nuclear debris and lack of monotonous lymphocytes. No atypical change was seen. There is no evidence of tuberculosis or malignancy.
  Diagnosis: Lymph Node (excision) left neck. Necrotizing lymphadenitis (=Kikuchi Disease). Reactive lymphadenitis with nodal infarction."

  Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας στα παραπάνω.

  Ευχαριστώ.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αρα προκειται για λεμφαδενοπάθεια γνωστή σαν σύνδρομο Kikutsi.!
  Δεν πρέπει να ανησυχείτε.!:smile:

Share This Page