1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Λαπαροσκοπική Μέθοδος Ή Ανοικτή Εγχείρηση

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by Aristodimos, Feb 12, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Aristodimos

  Aristodimos New Member

  Καλησπέρα σε όλους
  θα θέλαμε τη γνώμη των ειδικών για μια επέμβαση που πρόκειται να κάνει η μητέρα μου για την αφαίρεση κύστεων στο συκώτι. Η ασθενής είχε 4 κύστες - μια απο τις οποιες ήταν διαμέτρου 11 εκ. - που τις παρακολουθούσε κάθε χρονο με υπέρηχο. Ξαφνικά φέτος τα Χριστούγεννα ένιωσε φοβερούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, νοσηλεύτηκε για 5 μέρες σε νοσοκομείο και στον υπέρηχο που έκανε διαπιστώθηκε αύξηση μιας άλλης κύστεως απο 5 εκ. που ήταν πέρυσι σε 11 εκ. Ακολούθησαν εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας όπως και εξετάσεις αίματος όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικές σε εχινοκοκκιακούς και καρκινικούς δείκτες.
  Πήγαμε σε ένα ηπατολόγο και σε ένα χειρούργο ηπατολόγο οι οποίοι μας συμβούλευσαν να κάνουμε επειγόντως επέμβαση για την αφαίρεση των κύστεων. Η ασθενής είναι 70 χρονών, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για ανεπάρκεια μητροειδούς και για υποθυρεοειδισμό. Η πίεση της η μικρή είναι 9 και η μεγάλη κυμαίνεται από 13,5 μέχρι 16. Με ποιο τρόπο θα μας συμβουλεύατε να κάνουμε την επέμβαση: με λαπαροσκοπική μέθοδο ή με ανοικτή εγχείρηση; Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά κάθε μεθόδου για τη συγκεκριμένη περίπτωση της ασθενούς;
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η λαπαροσκοπική μεθοδος αναμφισβητητα είναι η πλέον ενδεικνυόμενη, λογω της ελάχιστης μετεγχειρητικής επιβάρυνσης της ασθενούς.
  Είναι θεμα εμπειρίας του χειρουργού λόγω του ότι είναι εξειδικευμενη επέμβαση, αλλά και επίσης εκτίμησης των απεικονιστικών ανατομικών στοιχείων των κύστεων.;)

Share This Page