1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Λαπαροσκοπική Ή Ανοιχτή Χειρουργική

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by iris.m, May 5, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. iris.m

  iris.m New Member

  Καλησπέρα Κύριε Σάμπαλη,
  ο πατέρας μου βρίσκεται στο νοσοκομείο με οξεία εκκολπωματίτιδα και ύστερα απο 4 κρίσεις έντονου πόνου και 2 εισαγωγές με ορούς και αντιβίωση, ο γιατρός του συνιστά να κάνει ανοιχτή εγχείρηση αντί για λαπαροσκόπηση. Η μητέρα μου φοβάται γιατί είχε κάνει και η γιαγιά της ανοιχτή στό έντερο και είχε μετεγχειρητικές δυσκολίες. Αν κάνει λαπαροσκόπηση θα είναι πιο εύκολες οι συνθήκες μετά για αυτόν; Με λίγα λόγια, ποια είναι τα συν και τα πλην για τα δύο αυτά είδη χειρουργείου; Και εσείς ποιο θα προτιμούσατε;
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
  Ίρις
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα σας.
  Η λαπαροσκοπική κολεκτομή - σιγμοειδεκτομή, αποτελεί σήμερα διεθνώς μια καταξιωμένη και ενδεικνυομένη μεθοδο για την εκκολπωματίτιδα, προσφέροντας στον ασθενή σαφή καλύτερη μετεγχειρητική πορεία, με την έννοια της νοσηρότητας, άλγους και επιπλοκών απο το τραύμα.

  Η θέση της λαπαροσκόπησης σε επεμβάσεις εντέρου, είναι η ελαχιστοποίηση του τραύματος με σκοπό το καλό του ασθενούς.
  Κατά τα άλλα, αποτελεί μία ασφαλέστατη μεθοδο που τηρεί τις χειρουργικές αρχες, αν επιτελείται σωστά απο τους εξειδικευμένους χειρουργούς!

Share This Page