1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΚΥΣΤΗ ΘΥΡΕΟΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by γιώτα, Apr 29, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. γιώτα

  γιώτα New Member

  :frown: Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΜΙΑ ΙΩΣΗ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΠΥΡΕΤΟ (39,5) ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟ ΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΗΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΣΤΗ ΘΥΡΕΟΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΥΡΟΞΙΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΚΟΡΥΦΗ" ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Θ/Γ ΠΟΡΟΥ.
 2. ADelides

  ADelides Member

  Η κύστη θυρεογλωσσικού πόρου δεν είναι διόγκωση του θυρεοειδούς. Έτσι δεν απαιτείται αφαίρεση του θυρεοειδούς και λήψη θυροξίνης... Απαιτείται όμως μαζί με την κύστη η αφαίρεση ενός μικρού τμήματος του υοειδούς οστού, ενός μικρού οστού πάνω από τον λάρυγγα που δεν προκαλεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα εκτός από λίγο πόνο μετά την εγχείρηση. Είναι κυρίως δουλειά Ωτορινολαρυγγολόγου και δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη επέμβαση.
  Το forum δεν συστήνει ιατρούς και προσωπικά δεν πιστεύω στις "κορυφές" αλλά στους καλά εκπαιδευμένους ιατρούς με εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Εχω ξαναγράψει πως στη χώρα μας δεν ισχύουν συστήματα "ελέγχου ποιότητας" των ιατρών και έτσι απλά θα πρέπει να βρείτε τον ιατρό που σας ταιριάζει ή αυτόν που σας έχουν προτείνει οι δικοί σας.
 3. γιώτα

  γιώτα New Member

  Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση τον κ. ΑDelides αλλά εχω μπερδευτεί πάρα πολύ με το εξής. Η περίπτωση της κύστης θυρεογλωσσικού πόρου σε ΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ανήκει; Η παιδίατρος με καθοδηγεί μόνο σε παιδοχειρούργους γιατί όπως λέει αυτοί χειρουργούν αυτές τις περιπτώσεις και γνωρίζουν καλύτερα και ο ΩΡΛ που παρακολουθεί το πόσο μαλακώνει η κύστη και μου έδωσε την αγωγή της με καθοδηγεί σε χειρούργους ΩΡΛ. Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ για το τί πρεπει να επιλέξω. Μήπως υπάρχουν ιατροί που συνδιάζουν και τις 2 ειδικότητες;
 4. ADelides

  ADelides Member

  Γενικά "ανήκει" σε αυτόν που ξέρει να το κάνει. Μπορεί να είναι ή παιδοχειρουργός ή ΩΡΛ (που είναι χειρουργική ειδικότητα). ΔΕν γνωρίζω πόση εμπειρία έχουν οι παιδοχειρουργοί και αν το κάνουν σωστά και δεν μπορώ να απαντήσω για αυτούς, ξέρω όμως πως οι Ωτορινολαρυγγολογία είναι ειδικότητα που αντιμετωπίζει πιο εξειδικευμένα τα νοσήματα του τραχήλου. Επαναλαμβάνω πως είναι σχετικά απλή επέμβαση. Δεν έχετε παρά να έλθετε σε επαφή και με τις δύο ειδικότητες και να αποφασίσετε.

Share This Page