1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
    Dismiss Notice

Πρόβλημα Κυστη Ωοθηκης

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by katou, May 8, 2012.

1. katou

katou New Member

καλησπερα...χρειαζομαι την βοηθεια σας...σας παρακαλω αν μπορει καποιος ν μ βοηθησει..ειχα κυστη στις ωοθηκες 10 εκ.την αφαιρεσα με εγχειρηση τον οκτ. η βιοψια εδειξε "ορωδεις κυστη"...τν φεβρ.κανω υπερηχο ειμαι καθαρη κ αρχες μαρτιου σταματαει η περιοδος μου κ βλεπουμε μια κυστη 4 εκ. εμοιαζε μ τν προηγουμενη στο ειδος..πριν προλαβω ν κανω θεραπεια ασπασε μονη της..μετα ολα ηταν φυσιολογικα κ τωρα παλι σταματησε η περιοδος μ κ εχω μια κυστη 3 εκ.κ μια 1 εκ. ....... θελω αν γνωριζει καποιος ν μ πει αν υπαρχει κατι αλλο περα απτα αντισυλληπτικα π μπορω ν κανω γιατι δν ανταποκρινεται στ αντισυλληπτικα...και αν ειναι φυσιολογικο ολο αυτο... ευχαριστω...

2. Kathy

Kathy Well-Known Member

Αγαπητή katou, τρεις λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι η αναμονή. Οι λειτουργικές κύστες ωοθηκών συνήθως εξαφανίζονται μόνες τους μετά από λίγες εβδομάδες. Το επαναληπτικό υπερηχογράφημα δείχνει πάντα την πορεία τους. Η δεύτερη είναι τα αντισυλληπτικά. Σε περίπτωση που παραμένουν ή αυξάνουν σε μέγεθος ή αριθμό, χρησιμοποιείται ορμονική θεραπεία. Γυναίκες που δημιουργούν συχνά κύστες στις ωοθήκες ή έχουν πολυκυστικές ωοθήκες λαμβάνουν αντισυλληπτικά δισκία για πρόληψη και η τρίτη είναι η χειρουργική μέθοδος. Αφαιρούνται οι κύστες που παραμένουν, ή γίνονται μεγαλύτερες, περισσότερες ή έχουν περίεργη υφή στο υπερηχογράφημα και δημιουργούν πόνο. Η καλύτερη χειρουργική μέθοδος είναι η λαπαροσκόπηση. Η ρήξη κάθε κύστης είναι σχετικά επικίνδυνη διότι χύνεται το περιεχόμενό της στην κοιλιακή χώρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο και πιθανόν αιμορραγία από την ίδια την ωοθήκη. Το σημαντικότερο απ'όλα είναι η στενή παρακολούθηση απ'τον/την γυναικολόγο σου.

3. katou

katou New Member

εχω κανει ηδη μια εγχειρηση..αλλα επιμενει..δεν αντιδρα στα χαπια εχω δοκιμασει διαφορα αντισυλλιπτικα...ειναι παρασαλπιγκικη κυστη!

4. Kathy

Kathy Well-Known Member

Οι κύστες αυτές δεν αποτελούν ένδειξη χειρουργικής επέμβασης. Αντιμετωπίζονται λαπαροσκοπικά μόνον τα τυχαία ευρήματα κατά τη διάρκεια διαγνωστικής ή επεμβατικής λαπαροσκόπησης που διενεργείται με αφορμή άλλη ένδειξη.
    Στην περίπτωσή σου και αφού επιμένει ίσως θα έπρεπε να συζητήσεις με τον/την γυναικολόγο σου το ενδεχόμενο της αφαίρεσής της με τη λαπαροσκοπική μέθοδο.

5. katou

katou New Member

τωρα εχω 2 κυστες..μια 3 εκ. κ μια 1.5 ... ξεκινησα θεραπεια με τα gynofen .. εχω παρει μεχρι σημερα 8 χαπια...τις τελευταιες μερες αρχισαν να ποναν τα ποδια μου...οχι εντονα αλλα πονουσαν...σημερα ο πονος ειναι πολυ εντονος...ποναω σε καθε κινηση...μηπως φταινε τα χαπια?η ειναι απο κουραση?

6. Kathy

Kathy Well-Known Member

Αγαπητή katou θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου για όλα αυτά τα συμπτώματα που έχεις τις τελευταίες μέρες διότι ενδεχομένως να χρειαστεί να διακόψεις τα χάπια. Τα εξωγενή οιστρογόνα μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν συμπτώματα αγγειοοιδήματος. Επίσης μπορεί να παρουσιάσουν φλεβική ή αρτηριακή θρόμβωση ιδιαίτερα αν υπάρχει και κληρονομικότητα. Μην το αμελείς και επικοινώνησε άμεσα με τον γιατρό σου.

7. katou

katou New Member

ενταξει..εκανα τις απαραιτητες εξετασεις και δεν υπαρχει κανενα προβλημα μαλλον απτην κουραση θα ηταν..θελω να σας ρωτησω κατι...ολο αυτο που επιμενει τοσο και μαλιστα βγενει η μια κυστη πισω απτην αλλη ειναι φυσιολογικο?και ποσο ασφαλες ειναι να κανω προσπαθεια για εκυμοσυνη?αν μεινω εγκυος κ βγαλω παλι κυστη?τι γινετε τοτε?

8. Kathy

Kathy Well-Known Member

Καλησπέρα. Η εμφάνιση πολλαπλών κύστεων είναι θέμα οργανισμού. Συνήθως οι κύστες δημιουργούν κάποια δυσκολία στη σύλληψη ιδιαίτερα μετά τα 30 γι'αυτό συστήνεται πρώτα καθαρισμός (εάν και εφόσον οι κύστη-ες είναι μεγάλη-ες) και μετά προσπάθεια για σύλληψη. Στην περίπτωση που κάποια κύστη εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρακολουθείται υπερηχογραφικά. Συνήθως απορροφούνται απ'τον οργανισμό επειδή η εγκυμοσύνη λόγω των ορμονών βοηθάει ως προς την εξαφάνισή τους αλλά στην περίπτωση που δεν υποχωρήσουν τότε μπορούν να αφαιρεθούν κατά τον τοκετό. Πολλές εγκυμοσύνες έχουν ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία παρά την ύπαρξη κύστεων. Κάποιοι γυναικολόγοι θεωρούν ότι μπορούν να αφαιρεθούν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά αυτό μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνο για το έμβρυο.

9. katou

katou New Member

καλησπερα και παλι....τ ιστορικο μου πλεον το ξερετε...εκανα θεραπεια με τα gynofen για 3 μηνες...ημουν απολυτα καθαρη κ ετσι τα σταματησει γιατι ηθελα να μεινω εγκυος..τα σταματησα τελη ιουλιου και τωρα εμφανιστηκε παλι μια 3χωρη κυστη...1 μερος της εσκασε...θα ξαναρχισω τα gynofen..θελω απλα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο ολο αυτο..και αν υπαρχει κατι αλλο περα απτα αντισυλληπτικα..

10. Kathy

Kathy Well-Known Member

Δυστυχώς όχι. Οι κύστεις προκαλούνται από αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών και μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν περαιτέρω ορμονική ανισορροπία. Συνεπώς ο μόνος τρόπος για την αποφυγή τους είναι η λήψη αντισυλληπτικών (ορμονική θεραπεία). Αυτά λαμβάνονται στην περίπτωση που παραμένουν ή αυξάνουν σε μέγεθος ή αριθμό.

11. Eleonora123

Eleonora123 New Member

Καλησπέρα σας , είμαι 33 ετών πριν μερικά χρόνια έκανα αφαίρεση πολύποδα ενδομητρίου υστεροσκοπικα ο οποίος ξανά βγήκε . Πρέπει να κάνω ξανά την επέμβαση και περνάμε να αδιαθέτησα για να την κάνω . Εν το μεταξύ είχα καθυστέρηση κ πήγα στον γιατρό κ λέει έχεις κύστη 4 εκ , στο παρελθόν δεν γνωρίζω να είχα κάτι τέτοιο.ειπε ίσος να ειναι λειτουργική αλλά θα δούμε άν μεγαλώσει κ άλλο θα κάνει επέμβαση για αφαίρεση για να μην γυρίσει και νεκρώσει η ωοθηκη. Και για θεραπεία δεν με ειπε αντισυλληπτικά αλλά αντιβίωση .... Azibaktron Kai farmelox. Μπορούν με αυτά τα φάρμακα να θεραπευτεί κ μα φύγει γρηγορότερα μια κύστη ; Γιατί στο φυλλάδιο οδηγιών δεν λέει κάτι τέτοιο .... Εν το μεταξύ θα κάνω και την αφαίρεση σε κάποιες ημέρες καο μετα για πρόληψη επανεμφάνισης νέου πολύποδα λέει να πάρω vissanette για αρκετούς μήνες , φάρμακο π κόβει την περίοδο ... Και η αλήθεια ειναι το φοβάμαι . Δεν ειναι πιο απλό να πάρω αντισυλληπτικά . Σε άλλο γιατρό π πήγα ειπε πάρε αντισυλληπτικά κ τέλος δεν χρειάζεται κάτι άλλο ούτε vissanette διότι είσαι σε αναπαραγωγική ηλικία . Βέβαια επειδή έχω ca θυρεοειδή κ πρέπει να κάνω ιωδιο δεν γίνεται να τεκνοποίησω για ενα έτος και δεν ξέρω αν γίνεται συνδυασμός όλων αυτών των φαρμάκων ... Τ4 , αντισυλληπτικά ή vissanette .
    Ευχαριστώ εν των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με την τόσο μεγάλη ερώτηση .

12. Kathy

Kathy Well-Known Member

Συνήθως αυτές οι κύστεις όπως και τα ινομυώματα συρρικνώνονται με αντισυλληπτικά αλλά ο γιατρός σας είναι ο μόνος που ξέρει το ιστορικό σας και τις διάφορες εξετάσεις σας και αυτόν θα πρέπει να συμβουλεύεστε.

Share This Page