1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Κυστη Κοκκυκος.

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by panakart, Apr 22, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. panakart

  panakart New Member

  Καλησπέρα. Πριν ένα χρόνο μου εμφανίστηκε κυστη κοκκυγος σε μορφή αποστήματος με αποτέλεσμα να πάω στο νοσοκομείο και να μου κάνουν μια διάνοιξη.Μέτα απο αυτο δεν με ξαναενόχλησε αλλα εχω βγαλει μια τριπίτσα που βγάζει πύον που και που χωρις Να με ενοχλή.Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να κάνω εγχειρηνση γτ ειμαι φοιτητής και θα μεινώ πισω στα μαθήματα.Σκεφτομαι να το αφισω 1,5 με 2 χρόνια που τελιώνω και θα ηθεκλα να σας ρωτησω αν θα υπαρχει προβλημα και αν ειναι επικυνδινο;

  Σας Ευχαριστω πολυ!
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το πύον δεν είναι καλή ένδειξη.Μπορεί τώρα να μη σ'ενοχλεί όπως λες αλλά μπορεί σε λίγο καιρό να μη μπορείς να καθήσεις σε μία καρέκλα!
  Καλό θα ήταν να το αξιολογήσει κάποιος χειρουργός τώρα που είναι στην αρχή του.
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προφανώς παρουσιάζετε συρίγγιο, δηλαδή έχει επικοινωνία η κύστη με το δερμα και παροχετεύεται, και για αυτό τον λόγο δεν σας ενοχλεί!
  Δεν μπορώ να σας πω πως μπορεί να περιμένει τοσο διάστημα, και σίγουρα δεν είναι επικίνδυνο. Ομως οσο παραμένει, τόσο εγκυμονεί κίνδυνο υποδόριας επέκτασης, και αρα δυσκολότερης επέμβασης.

Share This Page