1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by pandora, Aug 28, 2007.

 1. pandora

  pandora New Member

  Γεια σας!
  Πριν 7 χρόνια παρουσίασα για πρώτη φορά κύστη κόκκυγο. Πήγα στον γιατρό και μου άνοιξε την κύστη για να καθαριστεί από το πύο. Απο τότε η κύστη ξαναβγαίνει περίπου 2 φορές τον χρόνο και το αντιμετωπίζω με αλοιφή fucidin ή fucicort. Πριν 2 μέρες ξαναεμφανίστηκε αλλά αυτην την φορά σε ψηλότερο σημείο. Πρεπει να πάω και να την αφαιρέσω χειρουργικά; Πρέπει να περιμένω να ηρεμήσουν τα συμπτώματα ή να πάω τώρα που είναι εμφανής; Θα πρέπει να γίνει επέμβαση και στο σημείο που υπήρχε παλαιότερα;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Pandora
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

  Το οτι εμφανίστηκε σε ψηλότερο σημείο, σημαίνει πως πρόκειται για επέκταση της κύστεως και δημιουργία συριγγώδους πόρου!
  Αν πονάτε και ΄βλέπετε πως η περιοχή είναι εξέρυθρη και φλεγμαίνει θα χρειαστεί επίσκεψη σε χειρουργό να σας καθοδηγήσει!
  Κανονικά για να λυτρωθείτε πλήρως θα πρέπει να γίνει προγραμματισμένη επέμβαση, οταν όλα θα είναι ήρεμα, ούτως ώστε ολοκληρωτικά να εκριζωθεί το πρόβλημα! ;)
 3. pandora

  pandora New Member

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

  Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :D
  Θα κανονίσω επέμβαση το δυντομότερο.
  Pandora

Share This Page