1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by pseftik, Nov 21, 2007.

 1. pseftik

  pseftik New Member

  Στην ηλικία των 21 ετών μου δημιουργήθηκε κυστη κόκκυγα και την αντιμετώπισα με απλή διάνοιξη για την ανακούφιση των συμπτωμάτων! Ύστερα από πέντε περίπου χρόνια ξαναδημιουργήθηκε φλεγμονή με αποτέλεσμα να ξανακάνω διάνοιξη!!! Έκτοτε έχω παροδικές ενοχλήσεις η οποίες δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα επίπονες.
  Πρέπει να σημειώσω ότι έχει δημιουργηθεί πλέον μια μικρή τρυπούλα(συρίγγιο???) χωρίς να βγαίνει υγρό από αυτή.
  Υπάρχει πρόβλημα άν δεν χειρουργηθεί η κύστη;
  Ποιά μέθοδος είναι η καλύτερη ή έστω αυτή που εφαρμόζεται πλέον συχνότερα; Laser ή νυστέρι; Ολική ή τοπική αναισθησία;
  Υπάρχει κάποια εξειδικευμένη κλινική δημόσια ή ιδιωτική;
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ

  Το γεγονός είναι πως πρέπει να γίνει επέμβαση, και μάλιστα να προτιμηθεί η "ανοικτή" μέθοδος!
  Το Laser υπερτερεί του κλασικού "νυστεριού" στο ότι δεν προκαλεί έγκαυμα στους ιστούς με αποτέλεσμα λιγότερο μετεγχειρητικό οίδημα και πόνο και καλή επούλωση.
  Οσον αφορά την γενική ή τοπική αναισθησία πιό πολύ έχει να κάνει με το μέγεθος της κύστης και της εκτομής (που σε μεγάλες κύστεις σαφώς υπερτερεί η γενική αναισθησία εφ'οσον βέβαια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας).
  Δεν υπάρχει εξειδικευμένη κλινική, αλλά δεν είναι και θέση του forum να σας προτείνω κάποια!!!
 3. ef poulios

  ef poulios New Member

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
  ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΦΛΕΓΜΟΝΗ Η ΚΑΙ ΔΙΑΠΥΗΣΗ(ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΥΟΥ) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΡΙΓΓΩΔΗ ΠΟΡΟ Η ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
  Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ.
  Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ. (ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ LASER).
  ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ . Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ (ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕ ΡΑΦΕΣ, ΧΡΗΣΗ LASER H OXI).
  ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ Η ΣΥΡΡΑΦΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ ΕΝΩ Η ΧΡΗΣΗ LASER ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΟΝΟ.
 4. pseftik

  pseftik New Member

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ

  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΑΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ;
 5. ef poulios

  ef poulios New Member

  Απ: ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ

  Σ' αυτή τη περίπτωση η αντιμετώπιση της φλεγμονής γίνεται με χορήγηση αντιβιοτικών.Πρέπει όμως να προηγηθεί η εκτίμηση από ιατρό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση συλλογής πύου, οπότε είναι απαραίτητο να γίνει διάνοιξη. Η χορήγηση αντιβίωσης καθώς και η διάνοιξη της αποστηματικής κοιλότητας αποτελούν την αντιμετώπιση οξέων καταστάσεων.Η ριζική θεραπεία της κύστης κοκκυγα είναι η εκτομή της.

Share This Page