1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη στον κόκκυγα - Βοήθεια...

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by life, Mar 4, 2008.

 1. life

  life Member

  Καλησπέρα! Εδώ και μήνες, ίσως χρόνια, είχα κατά περιόδους παροδικά ποναλάκια στο συγκεκριμένο σημείο, κυρίως όταν καθόμουν πολλές ώρες ακουμπώντας στο κάθισμα με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτεται ο κόκκυγας με το κάθισμα. Τίποτα όμως το υπερβολικό, και πάντα σταματούσε. Πριν από 4 μήνες περίπου άρχισε να χειροτερεύει πολύ, και σιγά-σιγά έγινε ερυθρό και λίγο φουσκωμένο. Νομίζω πως έπαιξε ρόλο και η δουλειά που έκανα τότε, ήταν καθιστική, αλλά και χειρονακτική, με αποτέλεσμα να "ταλαιπωρώ" πολύ αυτό το σημείο. Υπήρχε περίοδος που πονούσα πολύ, ακόμη και όρθια. Τώρα, πονάω ελάχιστα, έως καθόλου. Προσπαθώ να "κάθομαι" καλύτερα, και να χρησιμοποιώ μαξιλαράκι. Το φουσκωματάκι όμως υπάρχει ακόμα, παρόλο που κάπως έχει μειωθεί. Πήγα σε χειρούργο, και διέγνωσε "κύστη κόκκυγα". Μου είπε ότι η μόνη λύση είναι η χειρουργική αφαίρεση. Σ'αυτό το σημείο, να σας πω ότι σαν άνθρωπος είμαι πολύ αγχώδης, και λίγο αρρωστοφοβικιά. Το ενδεχόμενο της επέμβασης το αποκλείω εντελώς, στην ιδέα και μόνο του χειρουργείου ζαλίζομαι, έχω ναυτία, και γενικώς... φοβάμαι πάαααρα πολύ! Ο γιατρός μου είπε ότι όσο το αφήνω θα χειροτερεύει. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος όχι να το εξαφανίσω, αλλά τουλάχιστον να μην το "εξαγριώσω" άλλο, ή να το μειώσω. Αν δεν κάνω επέμβαση, ποιες είναι οι συνέπειες που μπορεί να έχω; Αν κάνω επέμβαση, πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι περιλαμβάνει; Διάβασα στο Internet κάτι για τρίμηνη κατάκλιση, καθετήρες, και άλλα διάφορα, και έχω αγχωθεί! Γράφω αυτό το μήνυμα με σκοπό να διαβάσω στην απάντησή σας κάτι που θα μετριάσει κάπως το άγχος μου! Συγνώμη για την πολυλογία. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  Ναταλία
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απίστευτο!!:confused:
  3μηνη κατάσκλιση και καθετήρες....:confused:
  Ούτε επέμβαση ανοικτής καρδιάς να ήταν!!!
  Ακούστε η κύστη κόκκυγος είναι "μόνο" χειρουργικά ιάσιμη πάθηση, διότι είναι σαν ένα "ξένο" σώμα μέσα σας!
  Δεν υπάρχει τρόπος "δυστυχώς" να μειωθεί ή εξαφανιστεί, αντίθετα έχει την τάση να μεγαλώνει και να υποτροπιάζει!!

  Η προσωπική μου χειρουργική πείρα είναι πως είναι μία ταχύτατη αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση!
  Η παραμονή στην κλινική μπορεί να είναι μάξιμουμ 3-4 ώρες, και η αποθεραπεία είναι αλλαγές οι οποίες γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση ΧΩΡΙΣ να εμποδίζουν την καθημερινή δραστηριότητα του ασθενούς!!!

  Ολα τα άλλα ανήκουν στον...."μεσαίωνα"!!!:biggrin:
 3. life

  life Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι με ανακουφήσατε πολύ! Καλό απόγευμα! :smile:

Share This Page