1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη Στο Ήπαρ;

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by grtt, Mar 20, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. grtt

  grtt New Member

  Καλησπέρα,

  Πρόσφατα έκανα μία αξονική τομογραφία θώρακος, μεσοθωρακίου και άνω κοιλίας και πήρα τα αποτελέσματα. Ασφαλώς και θα τα πάω να τα δει ο γιατρός μου, ωστόσο μια και το ραντεβού με τον γιατρό είναι σε μερικές μέρες είπα μήπως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει.
  Τα αποτελέσματα αναφέρουν μεταξύ άλλων (παραλείπω αυτά που λένε ότι όλα είναι φυσιολογικά κλπ):

  "Λιπώδης εκφύλιση του ήπατος (αυτό πάνω κάτω ξέρω τι σημαίνει μια και το έψαξα)
  Υπόπυκνη εστία διαμέτρου ολίγων χιλιοστών με ακτινομορφολογικούς χαρακτήρες ως επί απλής παρεγχυματικής κύστης ελέγχεται στην υποδιαφραγματιική μοίρα του ήπατος (τμήμα 8(οκτώ).."

  Μήπως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει λίγο;
  (Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι λίγες μέρες πριν σε αιματολογικό έλεγχο των κυριοτέρων ηπατικών δεικτών όλα βγήκαν φυσιολογικά)

  Ευχαριστώ!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πιθανότατα πρόκειται για απλή ορρώδη κύστη χωρίς σημασία. Ειναι πολύ συχνό φαινόμενο, και αποτελεί τυχαίο εύρημα τα τελευταία χρόνια των ολοένα και αυξανομένων απεικονιστικών εξετάσεων.

Share This Page