1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη κόκκυγος και πως γλιτώνεις από αυτή?

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Lemoni, Aug 16, 2007.

 1. Lemoni

  Lemoni New Member

  Γεια σας μαλλον έχω ή είχα κύστη κόκκυγος.Πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασα πρώτη φορά φλεγμονή με πύον ,έγινε διάγνωση ,και αργότερα μόνη της ανακουφίστηκε .Αυτό συνέβη μία φορά εκείνο το χρόνο και ηρέμησε.Ξαναέγινε μια φορά τον επόμενο και άλλη μια τον επόμενο,και μετά καμία ένδειξη.Δεν μου έχει ξαναπαρουσιαστεί από τότε εδώ και ενάμισι χρόνο.Η τρυπούλα υπάρχει σα σκιά αλλά δεν εκκρίνει κανένα υγρό.Υπάρχει περίπτωση να έχει απορροφηθεί από τον οργανισμό ή εξακολουθεί να υπάρχει αλλά εσωτερικά δημιουργώντας συρρίγγιο? Πρρέπει να σημειώσω ότι έχω φοβερό πρόβλημα με την ιδέα της επέμβασης και της ανοιχτής πληγής.Ηθελα να ρωτήσω αν η επέμβαση με το laser αφήνει πάλι ανοιχτή την πληγή και γιατί η κλειστή επέμβαση θεωρείται χειρότερη από την ανοιχτή.Πονάει τόσο πολύ όσο λένε η όλη διαδικασία?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Κύστη κόκκυγος και πως γλιτώνεις από αυτή?

  Σίγουρα βάσει των δεδομένων σας, έχετε κύστη κόκκυγος η οποία έχει ήδη δημιουργήσει συρίγγιο (η μικρή τρυπούλα, η οποία είναι και πύλη εισόδου τριχών), και ίσως σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον!
  Δυστυχώς η επέμβαση είναι η μόνη ριζική εκρίζωση και σχεδόν πάντα πρέπει να μείνει ανοικτή πληγή ειτε με χρήση Laser είτε όχι!
  Η κλειστή επέμβαση δεν θεωρείται χειρότερη. Εχει και αυτή τις ενδείξεις της, αλλά γενικά πονάει περισσότερο και μπορεί να υποτροπιάσει ή να επιπλακεί μετεγχειρητικά!
  Απο την προσωπική μου εμπειρία όμως η επέμβαση δεν πονά (οπως πολλοί περιγράφουν)!!!

  (Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είμαι διακοπές και απαντώ όταν βρίσκω internet)!!! :'(

Share This Page