1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη κόκκυγος - Φλεγμονή

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by life, Mar 18, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. life

  life Member

  Έχω κύστη κόκκυγος, διεγνωσμένη εδώ και περίπου ένα μήνα. Πριν μια εβδομάδα περίπου επιδεινώθηκε αρκετά γρήγορα, ενώ μέχρι τώρα δε με ενοχλούσε καθόλου. Κοκκίνησε, φούσκωσε, και πονούσε όταν καθόμουν και όταν έσκυβα. Πριν τρεις μέρες νομίζω πως έσπασε, είδα πύον. Έκτοτε ο πόνος μειώθηκε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Τώρα δεν πονάω καθόλου - σαν να μην υπάρχει τίποτα. Το φουσκωματάκι ξεφούσκωσε και το σημείο είναι ελάχιστα ερυθρό, ενώ πριν ήταν κατακκόκινο. Τι συνέβη; Πρέπει να πάω στο γιατρό; Η βελτίωση είναι κάτι παροδικό και θα ξανασυμβεί; Δεν έχω πάρει αντιβίωση, ούτε τίποτα άλλο. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω επέμβαση, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι αδύνατον. Ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προφανώς η κύστη σας, αποστηματοποιήθηκε και "εσπασε" δηλαδή αυτοπαροχετεύθηκε, με αποτέλεσμα την μείωση του πόνου και σταδιακή υποχώρηση της φλεγμονής!!!
  Η βελτίωση είναι σαφής και συνήθως δεν ξαναεμφανίζεται το πρόβλημα μέχρις ότου χειρουργηθείτε!!
  Πμως δεν σας εξασφαλίζει κανείς πως αυτό δεν θα υποτροπιάσει!!!;)
 3. life

  life Member

  Όσο κι αν αργήσει η μέρα του χειρουργείου; Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...! ;)
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ..

  Αν δεν συντρέχει "ειδικός" λόγος για να καθυστερήσετε (πέραν του φόβου ή δισταγμού), καλό θα είναι να υποβληθείτε σε επέμβαση στο άμεσο μέλλον σε ιδανικές συνθήκες!
  ..Και εννοώντας ιδανικές συνθήκες θεωρείται η περίοδος χωρίς φλεγμονή , ερυθρότητα και άλγος, ούτως ώστε να επιτευχθεί μία αρτια επέμβαση!:smile:
 5. life

  life Member

  Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ! Καλό απόγευμα.
 6. life

  life Member

  Καλημέρα! Εγώ πάλι! Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα, αφού το πρόβλημά μου δεν είναι καινούριο...

  Δεν προχώρησα σε χειρουργείο. Μετά από λίγες μέρες (το Μάρτιο) η κύστη ξαναγέμισε και ξαναέσπασε. Πήγα στον παθολόγο μου και μου έδωσε αντιβίωση. Μου είπε πως η κύστη ήταν πολύ μικρή και δε χρειάζεται χειρουργείο, κι ότι μπορεί να μην είναι καν κύστη κόκκυγος, αλλά μια απλή κύστη. Όταν το άκουσα χάρηκα. Σκέφτηκα πως ίσως γλίτωνα μια για πάντα... Πήρα το ένα μπουκάλι από τα δύο που μου έδωσε. Η κύστη δε με ξαναενόχλησε από τότε. Δεν έφυγε όμως τελείως, ήταν ακόμη λίγο ερυθρό το σημείο.

  Πριν από δύο εβδομάδες (8 μήνες μετά) πάλι τα ίδια. Γέμισε, πονούσα κάτι λίγο εκείνη τη μέρα και την επομένη έσπασε. Εκτός από αυτή τη συγκεκριμέμη μέρα, όλους αυτούς τους μήνες μέχρι σήμερα, δε με ενόχλησε στο παραμικρό, πρόσεχα λίγο όταν κάθομαι να μην ακουμπάει το συγκεκριμένο σημείο πουθενά για καλό και για κακό (αν και κάθομαι πολλές ώρες, λόγω δουλειάς) και κάθε βράδυ κοιμόμουν ανάσκελα. Κατά λάθος, στον ύπνο μου γυρίζω χωρίς να το καταλάβω...

  Χτες ξαναπήγα στο γιατρό. Σε δημόσιο νοσοκομείο αυτή τη φορά. Ήταν δύο χειρούργοι εκεί, μάλλον ειδικευόμενοι. Μου είπαν ότι είναι σίγουρα κύστη κόκκυγος, αλλά δε χρειάζεται ούτε διάνοιξη, ούτε επέμβαση, η κύστη λέει είναι πολύ μικρή και θα περάσει με αντιβίωση. Μου έδωσαν δύο διαφρετικές αντιβιώσεις να τις παίρνω ταυτόχρονα και μου είπαν να βάζω κάθε μέρα Μπεταντίν. Τους είπα ότι είχα ξαναπάρει αντιβίωση, αλλά δεν πέρασε οριστικά. Μου είπαν ότι χρειαζόταν πιο δυνατή αντιβίωση, έπρεπε να κάθομαι λιγότερες ώρες, και να βάζω Μπεταντίν.

  Αν και φαντάζομαι τι θα μου πείτε... Ότι η μόνη θεραπεία είναι το χειρουργείο. Θα ήθελα να ρωτήσω:

  - Να ξαναπάρω αντιβίωση; Μπορεί πραγματικά, αν όχι να εξαφανιστεί για πάντα (δεν έχω τόσες ελπίδες), να μη με ξαναενοχλήσει για πολύ-πολύ καιρό; Δε θέλω να κάνω εγχείρηση... Ο γιατρός μου είπε ότι είναι μια πολύμηνη και επώδυνη διαδικασία...
  - Κάπου διάβασα ότι το Μπεταντίν κάνει κακό στο θυροειδή. Ισχύει κάτι τέτοιο; Η καθημερινή του χρήση για καιρό μπορεί να προκαλέσει τίποτα;
  - Αν τελικά γίνει επέμβαση, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία; Χρειάζεται να μείνω στο νοσοκομείο μετά;

  Ευχαριστώ πολύ.
 7. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

 8. life

  life Member

  Καλημέρα. Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και για την κατανόησή σας. :smile:

Share This Page