1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

κύστη κόκκυγος+εγκυμοσυνη

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by gigi, Mar 2, 2008.

 1. gigi

  gigi New Member

  Καλησπέρα, ειμαι 2,5 μηνών έγκυος και έχω σχεδόν 1 εβδομάδα ενοχλήσεις στο σημείο κόκκυγος κύριως οταν ειμαι ξαπλωμένη ανάσκελα, δεν εχω εκκριση ύγρου ή αίματος ακόμη. πόσο επικύνδινο είναι για την κατάσταση μου; Τι μπορώ να κάνω ;:confused:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Κάθε πόνος στην περιοχή του κόκκυγα δεν σημαίνει κατ'ανάγκην και κύστη κόκκυγος (εφ'οσον βέβαια δεν υπάρχει υγρό ή αίμα)!
  Απο κεί και πέρα μπορεί να υπάρχει μιά απλή κοκκυγοδυνία (ερεθισμός των τελευταίων σπονδύλων του κόκκυγα), που περνάει συντηρητικά ή όντως να αναπτύσσεται κάποια κύστη κόκκυγος!

  Στην 2η περίπτωση, να μείνετε σίγουρη πως δεν υπάρχει κίνδυνος με την εγκυμοσύνη σας ότι και να παρουσιαστεί!
  Ακόμη και φλεγμονή να αναπτυχθεί ή κάποιο απόστημα, αυτό αντιμετωπίζεται ή με αντιβίωση ή με απλή παροχέτευση με λίγη τοπική αναισθησία, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος του εμβρύου!!

  Πάντως ...θα πρέπει να σας δεί καποιος ειδικός!!!:redface:

Share This Page