1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

κάψιμο στο στήθος

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by akaterg, May 6, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. akaterg

  akaterg New Member

  Γεια σας είμαι άνδρας 53 χρονών με ύψος 1,74m και βάρος 97kg έχω διαφραγματοκήλη σχετικά ευμεγέθη, για χρόνια έχω τα γνωστά συμπτώματα (πολύ συχνά καούρες, λίγες φορές οπισοσθερνικό πόνο, ενίοτε αρρυθμίες που καταλαβαίνω ότι ξεκινούν όταν το τμήμα του στομάχου ακουμπάει στον χώρο της καρδιάς κλπ)
  Οι γαστροσκοπήσεις δείχνουν χρόνια γαστρίτιδα, τα τεστ κοπώσεως αρνητικά, αναγκάζομαι να παίρνω ένα με δύο losec την εβδομάδα με σχετικά καλά αποτελέσματα, δυστυχώς δεν μπορώ εύκολα να αλλάξω διατροφικές συνήθειες (καθημερινή λήψη κρασιού, δύο με τρία ποτήρια και το ανάλογο φαγητό, σχετικά γρήγορο ξάπλωμα 1/2 ώρα μετά το φαγητό ,με την διακοπή των γλυκών τα καταφέρνω καλύτερα ) Ο λόγος που σας στέλνω αυτό το μήνυμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ένα κάψιμο στο μέρος της διαφρογματοκήλης (όχι καούρα εσωτερικά του στομάχου) σαν προέρχεται από την επαφή κάποιων οργάνων μεταξύ τους. βέβαια είχα κάνει τον τελευταίο καιρό χειρονακτικές οικοδομικές εργασίες αν και άμαθος (είμαι εκπαιδευτικός)περιμένω απαντητικές σας προτάσεις. Σας ευχαριστώ πολύ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ΚΑλησπέρα!!

  Θα πρέπει να γίνει μελέτη της παλινδρόμησης με 24ωρο pHμετρία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος σας!!!
  Παράλληλα μία εξέταση που λέγεται βαριούχο γεύμα θα αναδείξει και σκιαγραφήσει την διαφραγματοκήλη και την παλινδρόμηση μέσα στον θώρακα!
  Ακολούθως εφ'όσον τεκμηριωθεί το πρόβλημα και υπάρχουν γαστροσκοπικά ευρήματα θα πρέπει να προβείτε σε αντιπαλινδρομική επέμβαση!!
  (Εννοώ λαπαροσκοπική επιδιόρθωση διαφραγματοκήλης - θολοπλαστική)!;)
 3. akaterg

  akaterg New Member

  θολοπλαστική

  ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σας, θα ήθελα όμως να ρωτήσω επιπροσθέτως αν ή θολοπλαστική επέμβαση για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης έχει σαν συνέπεια μετά ο ασθενής να μην μπορεί :1) να κανει εμετό όταν αυτό χρειασθεί και 2) να έχει την ικανότητα ερυγών (να ρευτεί) με αποτέλεσμα να αισθάνεται συχνά μετεωρισμό (έτσι τουλάχιστον διάβασα σε μια ιστοσελίδα)
  ευχαριστώ πολύ

Share This Page