1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

κόμπος στο λαιμό

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by MARY80, Sep 18, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. MARY80

  MARY80 New Member

  γεια σας!
  είμαι 34 χρονών και εδώ και ένα μήνα νιώθω ότι έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό μου(στην βάση του λαιμού μου). έχω κάνει u/s στο φάρυγγα και θυροειδή και ήταν όλα οκ, εκτός από ένα οζίδιο 2,5 χιλ άνευ σημασίας (σύμφωνα με τον ενδοκρινολόγο).
  επισκέφτηκα ωτορ/γο, ο οποίος είπε ότι είμαι καθαρή και ότι οφείλεται στο άγχος.
  σύμφωνα με τον παθολόγο, δεν έχω κάτι παθολογικό.
  και πρόσφατα επισκέφτηκα και γαστρ/γο, ο οποίος είπε για να δει τί έχω, πρέπει να κάνω γαστροσκόπηση. Εκτός από αυτό που νιώθω στο λαιμό μου, δεν έχω καούρες/ξινίλες εκτός από κάποιες φορές (με πιάνει κυρίως όταν τρώω καυτερά ή λιπαρά, κάτι που είναι σπάνιο για μένα).
  Δεν καπνίζω/δεν πίνω και κάνω μία φυσιολογική μεσογειακή διατροφή και είμαι +8 κιλά υπέρβαρη σύμφωνα με το ύψος μου και βρίσκομαι σε πρόγραμμα δίαιτας. Επίσης γυμνάζομαι 3-4/εβδομάδα. Δεν έχω ιστορικό και δεν ακολουθώ κάποια θεραπεία, εκτός από τους πόνους της περιόδου, που έπαιρνα για 10 χρ. ισχυρά αντιφλεγμωνώδης (2 χαπάκια/μήνα) και τα τελευταία χρόνια αναλγητικά τύπου *apotel (1 χάπι/μήνα).
  προχθές συζητούσα με την φαρμακοποιό μου και πρότεινε να πάρω τα cilroton, τα οποία άρχισα και από χθες....
  ποια είναι η τοποθέτησή σας, φυσικά μέσα στα πλαίσια που μπορεί να δοθεί μία συμβουλή εξ αποστάσεως...

  ΥΣ: η μόνη αλλαγή που έχω κάνει στην καθημερινότητα μου είναι ότι κοιμάμαι σε ανατομικό μαξιλάρι λόγω αυχένα, και δεν ξέρω αν αυτό βοήθησε στην τυχόν παλινδρόμηση κατά την διάρκεια της νύχτας.

  ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημερα.
  Ο γαστρενρεολόγος εχει θεση στο πρόβλημα σας, και μια οισοφαγογαστροσκόπηση είναι χρήσιμη.
  Επίσης μια μικρολαρυγγοσκόπηση απο ΩΡΛ εχει ενδειξη.

Share This Page