1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ!

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by Vag, Nov 16, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Vag

  Vag New Member

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τον τόπο αυτό.

  Θέλω να ρωτήσω, τα κίτρινα κόπρανα που μυρίζουν έντονα και δεν έχουν κανένα σχηματισμό και επιμένουν πάνω από 2 μήνες τί μπορεί να είναι..?
  Να σημειώσω ότι συνοδεύονται από έντονους θαρύβους 1-2 ώρεσ μετά το φαγητό (σα ρέψιμο αλλά χαμηλά και ο θόρυβος ακούγεται απο το στομάχι) και αίσθηση μικρού πόνου στο παχύ έντερο, χαμηλά στην κοιλιά και κοντά στον πρωκτό. Συχνά έχω και φουσκώματα στην κοιλιά, σαν τυμπανισμός. Θα μπορούσε να είναι κάποιο παράσιτο ?
 2. Τέτοιου είδους κενώσεις σημαίνουν διαταραχή της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από το έντερο (δυσαπορρόφηση) - οι ουσίες φτάνουν μερικώς άπεπτες στο παχύ έντερο, όπου διασπώνται από τα μικρόβια του εντέρου με αυτό το αποτέλεσμα.
  Άν επιμένει το φαινόμενο γιά 2 μήνες (οπότε δεν είναι κάτι παροδικό) , οπωσδήποτε να σε δει γαστρεντερολόγος - οι πιθανές παθήσεις που συνδιάζονται με δυσαπορρόφηση είναι πολλές (και κάποιες παρασιτικες λοιμώξεις).
 3. Vag

  Vag New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω κάνει γαστροσκόπηση ήδη 3 φορές. Η πρώτη βιοψία έδειξε σύνδρομο δυσαπορρόφησης και η δεύτερη δεν το επιβεβαίωσε και περιμένω τώρα την τρίτη. Ακολούθησα δίαιτα ελεύθερη γλουτένης χωρίς όμωσ αποτέλεσμα. Ενδέχεται η δυσαπορρόφηση να οφείλεται σε κάτι άλλο?
 4. Σίγουρα.
  Τα αίτια δυσαπορρόφησης είναι πολλά.
  Μικροβιακά αίτια, άλλες παθήσεις του λεπτού εντέρου, συστηματικές παθήσεις (παθήσεις που αφορούν πολλά όργανα), ορμονικά αίτια (π.χ θυρεοειδοπάθειες), παθήσεις του παγκρέατος κλπ.
  Δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα χωρίς να έχω περισσότερα δεδομένα στα χέρια μου.

Share This Page