1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΚΗΛΗ

Discussion in 'Κήλες' started by Βασίλης, Feb 3, 2008.

 1. Βασίλης

  Βασίλης New Member

  Πριν ένα χρόνο υποβλήθηκα σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Εδώ και ένα μήνα παρατηρώ (μάλλον ψηλαφώ ) δεξιά και κάτω από τον αφαλό, λίγο πιο πάνω από την τομή, κάτι σαν αυγό και σε μέγεθος αυγού. Ο παθολόγος μου όταν με εξέτασε δε βρήκε τίποτα, όταν όμως σηκώθηκα και του έδειξα ακριβώς που είναι, μου είπε ότι είναι κήλη και πρέπει να γίνει εγχείρηση μέσα σε ένα χρόνο.
  1) Τι είδους κήλη μπορεί να είναι; (Έχει σχέση με την προηγούμενη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας;)
  2) Μπορώ να γυμνάζομαι χωρίς κίνδυνο; (Χρησιμοποιώ πλατφόρμα δονήσεων)
  3)Πόσο γρήγορα πρέπει να γίνει η εγχείριση;
  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΚΗΛΗ

  Καλώς ήλθατε στο forum!
  Επειδή αναφέρετε πως αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται "πάνω" απο την τομή της σκωληκοειδούς, θα πρόκειται για μετεγχειρητική κήλη μάλλον μετά την επέμβαση, 'η κάποια κοιλιοκήλη.
  Θα πρέπει να αξιολογηθεί απο χειρουργό για το τι πρέπει να κάνετε σε σχέση με την γυμναστική αλλά και για το πότε πρέπει να χειρουργηθείτε!!

  Γενικά οι οδηγίες για μιά τέτοια περίπτωση είναι πως δεν πρέπει να καθυστερείτε μιά και υπάρχει πάντα κίνδυνος περίσφιξης!!

  Να γνωρίζετε πως μπορεί να γίνει ΚΑΙ λαπαροσκοπικά! ;)

Share This Page