1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Καθημερινός Πόνος Αριστερά Στο Παχύ Έντερο

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by rodini13, Dec 16, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 6 users.
 1. rodini13

  rodini13 New Member

  Χαίρεται. Είμαι άνδρας 33 ετών μη καπνιστής. Εδώ και 2 περίπου μήνες μετά την εμφάνιση ενός κολικού που στην αρχή το αποδώσαμε στον νεφρό (υπέρηχος νεφρού και ούρα ήταν καθαρά), έχω σχεδόν κάθε μέρα και για μεγάλη διάρκεια πόνο άλλοτε αριστερά πάνω και άλλοτε αριστερά κάτω κοιλίας. Ο πόνος τις περισσότερες φορές είναι ήπιος, δεν εμφανίζεται ποτέ το βράδυ κατά τον ύπνο και δεν φεύγει με την κένωση. Επίσης οι κενώσεις μου κάποιες μέρες στην αρχή γινόταν με δυσκολία (κάθε 4-5 μέρες) ενώ εδώ και 1 μήνα γίνονται σε καθημερινή βάση αλλά τα κόπρανα είναι ασχημάτιστα, όχι πολύ υγρά, και αφήνουν ένα κίτρινο χρώμα στην λεκάνη. Αίμα κόκκινο η μαύρο δεν έχω παρατηρήσει καθώς επίσης δεν έχω κάποιο πρόβλημα διατροφής αν και τελευταία έχω αρκετά αέρια και φουσκώματα. Έκανα γενικές αιματολογικές οι οποίες σύμφωνα με την μικροβιολόγο είναι όλες φυσιολογικές. Λευκά-ερυθρά, καθίζηση, σίδηρος, αιματοκρίτης κτλ είναι όλα σε φυσιολογικές τιμές. Το ραντεβού μου με τον γαστρεντερολόγο είναι σε 1 μήνα (δημόσιο νοσοκομείο)και επειδή ο καθημερινός πόνος με ανησυχεί θα ήθελα να μου πείτε όσο βέβαια βοηθούν τα στοιχεία που σας έδωσα από τι μπορεί να προέρχεται και αν υπάρχει λόγος που να επισκεφτώ κάποιον γιατρό νωρίτερα από το ραντεβού που έχω σε περίπου ένα μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  :aspetta:Νομίζω ότι πρέπει να σε δει ένας γαστρεντερολόγος άμεσα και όχι σε ένα μήνα!!!
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  H βασική αρχή είναι πως καθε πόνος στην κοιλιά δεν πρέπει να παραμένει αδιάγνωστος, αλλά να διερευνάται άμεσα!
 4. kleopatra

  kleopatra New Member

  :emozionato::aspetta::redface:
 5. Ο πόνος αυτός, ο οποίος συνοδεύεται από αλλαγή των συνηθειών του εντέρου και κατά πάσα πιθανότητα συνοδεύεται από κόπρανα με παρουσία λίπους (το κίτρινο χρώμα στην λεκάνη) καλόν είναι να διερευνηθεί άμεσα.
  Το γεγονός ότι οι εξετάσεις αίματος ερμηνεύονται από τον μικροβιολόγο σου ως φυσιολογικές δεν αποκλείει τίποτα. Συχνά οι εξετάσεις αίματος όταν ένα πρόβλημα ξεκινάει, σε ένα κατά τα άλλα υγιές άτομο, είναι σχεδόν φυσιολογικές. Επιπλέον αυτού, δεν είναι σίγουρο ότι έχεις κάνει όλων των ειδών τις εξετάσεις αίματος που είναι αναγκαίες για το πρόβλημα σου.
  Καλόν είναι να απευθυνθείς νωρίτερα σε γαστρεντερολόγο.
 6. rodini

  rodini New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Τελικά την προηγούμενη εβδομάδα έκανα κολονοσκόπηση, (με την ευκαιρία για άλλη μια φορά έκανα και μια γενική αίμματος η οποία ήταν φυσιολογική), και τα αποτελέσματα ήταν καθαρά. Ο γιατρός δεν βρήκε τίποτε.

  Παρόλαυτά ο πόνος συνεχίζεται σεδον σε καθημερινή βάση το τελευταίο τρίμηνο, και το χρώμα των κοπράνων εχει σχεδον πάντα κίτρινη απόχρωση (πολλές φορές είναι διάρροια με κίτρινα μόνο υγρα)

  Ο γαστρεντερολόγος μου είπε πως δεν έχω κάτι και δεν χρειάζεται να συνεχίσω τις εξετάσεις

  Τι μου συμβουλέυεται να κάνω από δω και πέρα
 7. Πιθανότατα, αφού σε διαβεβαιώσανε ότι οτι εξετάσεις σου είναι φυσιολογικές , η τελική διάγνωση θα πρέπει να είναι ευερέθιστο έντερο. Οι επιλογές είναι δύο: περιμένεις και βλέπεις ακολουθόντας τις οδηγίες του γαστρεντερολόγου σου ή επισκέπτεσαι και άλλον γιατρό.
  Προσωπική μου άποψη είναι ότι τους γιατρούς μας δεν τους αλλάζουμε, εκτός.....?
 8. rodini

  rodini New Member

  Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή, σας. Θέλοντας να είμαι 100% βέβαιος, επισκεύτηκα και άλλον γαστρεντερολόγο ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ευερεθίστου εντέρου και μάλιστα αναφέροντάς του το όνομα του γιατρού που με παρακολουθεί μου διαβεβαίωσε πως πρόκειται περι ενός εξαιρετικού γιατρού.
  Για να είμαστε 100% σίγουροι μου έδωσε και ένα υπέρηχο άνω κοιλίας τον οποίο δεν είχα κάνει μέχρι τώρα λέγοντάς μου πως πιθανότατα δεν θα δείξει τίποτε αλλά καλό είναι να έχουμε καλύψει όλες τις πλεύρές.

Share This Page