1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Καρκίνος Στο Ήπαρ

Discussion in 'Ογκολογία ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος' started by Papadopoulou, Jun 7, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Papadopoulou

  Papadopoulou New Member

  καλημέρα, ο θείος μου (70 ετών) είχε πόνο στην κοιλιά και πίσω στην δεξιά μεριά και φουσκώματα και έκανε υπέρυχο και είδαν πολλές εστίες στο συκώτι και οι γιατροί μίλησαν αμέσως για καρκίνο μετάσταση στο ήπαρ. αύριο θα κάνει αξονική να δούμε από που προήλθε η μετάσταση. αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι όλες του οι εξετάσεις (ούρων, αίματος, δείκτες φλεγμονής, κτλ. είναι φυσιολογικά) -δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα πλην του πόνου και του φουσκώματος. ακόμη έχει και ασκήτη που μάλλον του προκαλεί αυτό το αίσθημα πόνου. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο; γιατί οι γιατροί αμέσως μίλησαν για καρκίνο ενώ όλες του οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές; Φαντάζομαι θα δείξει η αξονική τι συμβαίνει, ήθελα μόνο να ρωτήσω αν έχετε συναντήσει αντίστοιχη περίπτωση και τι μπορεί να συμβαίνει.

  Ευχαριστώ πολύ,

  Παπαδοπούλου
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δυστυχώς έχουμε συναντήσει, και οι περιπτώσεις μεταστάσεων στο ήπαρ, με συνοδό ασκίτη, είναι πολύ σοβαρές!! (τις περισσότερες φορές, ενδεικνύουν προχωρημένη νόσο)!
 3. Papadopoulou

  Papadopoulou New Member

  Μετάσταση στο ήπαρ

  Τελικά βγήκαν τα αποτελέσματα της αξονικής και φαίνεται σκιά και στο πάγκρεας, και οι γιατροί μιλούν για μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι από το πάγκρεας. Η εγχείρηση έχει αποκλειστεί λόγω μετάστασης και μιλούν μόνο για παρηγορητικές χημειοθεραπείες. Ή θελα να σας ρωτήσω πόσο είναι το ποσοστό επιβίωσης σε τέτοιες περιπτώσεις; Διάβασα ότι είναι 4-6 μήνες και μου φαίνεται αδιανόητο για έναν άνθρωπο που όλοι του οι δείκτες ακόμη είναι φυσιολογικοί (δεν είχε και παλαιότερα κανένα πρόβλημα υγείας), αισθάνεται μια χαρά και δεν έχει κανένα σύμπτωμα που θα έπρεπε να είχε (κόπωση, έλλειψη όρεξης, ίκτερο, κ.α).

  Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας,

  Παπαδοπούλου

Share This Page