1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Καρκίνος Στη Χολή & Στο Συκώτι

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by cosmo1977, Oct 24, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. cosmo1977

  cosmo1977 New Member

  Καλημέρα,
  Πριν από 5 ημέρες έκανε ο πατέρας μου αξονική άνω κοιλίας η οποία λέει τα εξής: Πάχυνση του τοιχώματος της χοληδόχου κύστεως με αδαφοποίηση του περιγράμματος και ανομοιογένεια του παρακειμένου υπατικού περιγχύματος. Εξεργασία στο τμήμα VII του ήπατος με δ=4εκ με ασαφές περίγραμμα παρουσία διογκωμένων λεμφαδένων στη πύλη του ύπατος. Τα ανωτέρω ευρήματα είναι συμβατα με εξεργασία της χοληδόχου κύστεως και δευτεροπαθή εντόπιση στο ύπαρ, σπλην, πάγκρεας, επινεφρίδια χωρίς παθολογία φλυώδους κύστεως νεφρών με παρουσία νεφριτιδικών αλλοιώσεων.

  (Σίγουρα έχω πολλά λάθη λόγω του χειρόγραφου κειμένου που έχω στα χέρια μου)

  Ο Παθολόγος και ακτινολόγος μίλησαν για καρκίνο που έχει ξεκινήσεις από χολή και έχει πιάσει και συκώτι. Μας είπαν να μην κάνουμε κάτι δεδομένου της ηλικίας (86) και του ιστορικού του (εγκεφαλικό με μερική παράλυση)

  Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τα ευρήματα της αξονικής και αν παίρνει κάποια μορφή θεραπείας, ίσως κάποιος ελαφρύ σχήμα χημειοθεραπείας.

  Σας ευχαριστώ πολύ~
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας.
  Η περίπτωση της κακοήθειας στην χοληδόχο κύστη, αποτελεί πολύ επιθετική νόσο, που δυστυχώς ακομη και σε νεοτερες ηλικίες, οι πιθανότητες άντιμετώπισης ειναι ελάχιστες.
  Θα πρέπει να απευθυνθειτε σε ογκολόγο, αλλά νομίζω πως δεν θα σας επροτεινε καποια λύση.
 3. cosmo1977

  cosmo1977 New Member

  Καλησπέρα,
  Μετά από επίσκεψη σε ογκολόγο ζητήθηκε παρακέντιση και Afp (αν δεν κάνω λαθος, εξέταση). Από την αξονική δεν είναι σίγουρος αν είναι ηπατικός ο καρκίνος ή από την χολή. Αν είναι ηπατικός μπορεί να πάρει κάποια χαπάκια αν είναι από χολή προτείνει μια ελαφρια χημειοθεραπεία με ένα 5% πιθανότητα να κάνει κάτι.

Share This Page