1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΓΙΑ ΡΑΓΑΔΑ;

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by xrono, Mar 27, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. xrono

  xrono New Member

  Τι παυσίπονο μπορώ να χρησιμοποιήσω για τον πόνο από ραγάδα;
  Η αλοιφή ξυλοκαϊνης δεν έχει σχεδόν καθόλου αποτελέσματα και ο πόνος καταντάει ανυπόφορος σε σημείο που να μην μπορώ να ξαπλώσω όλο το βράδι.
 2. Τάκης

  Τάκης Guest


  Οι αλοιφές και τα φάρμακα δεν νομίζω οτι μπορούν να σου προσφέρουν λύση...

  Γιατί δε κάνεις την επέμβαση η οποία είναι πλέον ρουτίνας και ολιγόλεπτη?? Θα βρείς τη γαλήνη σου!!

  Ο γιατρός σου τι σου είπε?
 3. xrono

  xrono New Member

  Ο γιατρός μου είπε ότι χρειάζεται ολική νάρκωση και παραμονή μιας μέρας στο νοσοκομείο και γι'αυτό κρύωσα λιγάκι,εκτός αυτού μου ζήτησε και ένα πόσο που μου φάνηκε υπερβολικό και με έβαλε σε σκέψεις για το αν χρειάζεται όντως η όλη διαδικασία ή απλώς είναι για να δικαιολογήσει το ποσό.
  Κάθε συμβουλή δεκτή.
 4. Τάκης

  Τάκης Guest

  Σε αυτές τις περιπτώσεις (για το χρηματικό ποσό και όχι μόνο...) χρειάζεται να παίρνουμε 2 ακόμα και 3 διαφορετικές απόψεις. Για τα της επέμβασης θα ήταν καλύτερα να σου απαντήσει ο κ.Σάμπαλης.

  Εύχομαι περαστικά!!
 5. xrono

  xrono New Member

  Μήπως θα ήταν εύκολο να μου συστήσετε κάποιον καλό χειρούργο (ή και 2) στην Θεσσαλονίκη για να πάρω μία δεύτερη γνώμη;
 6. Τάκης

  Τάκης Guest

  Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με pm και όχι δημοσίως για τους ευνόητους λόγους.Κάντε λίγο υπομονή να σας απαντήσει ο κ.Σάμπαλης..
 7. xrono

  xrono New Member

  ok.Ευχαριστώ εκ των προτέρων,να ρωτήσω κάτι άλλο,όντως χρειάζεται ολική αναισθησία η επέμβαση ή μπορεί να γίνει με τοπική η επισκληρίδιο π.χ. ;
 8. Τάκης

  Τάκης Guest


  Να σας απαντήσει καλύτερα κάποιος γιατρός...
 9. fotis-

  fotis- Member

  Σε ό,τι αφορα το πρόβλημα σας νομιζω πως υπάρχει ακόμη ενα "χαρτί" πριν απο την επέμβαση. Η αλοιφή rectogesic την οποία φυσικά θα πρέπει να την εφαρμόσετε κατόπιν συνενόησης με το γιατρό σας.
 10. xrono

  xrono New Member

  την δοκίμασα αλλά δυστυχώς χωρίς αποτελέσματα.
 11. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η επέμβαση για την ραγάδα, αφορά κυρίως αφαίρεση - εξ'αχνωση αυτής (γίνεται και με laser), και παράλληλα μερική πλαγία έσω σφιγκτηροτομή.
  Για αυτο χρειάζεται φυσικά χάλαση (αναισθησία), αλλά η διαδικασία είναι σύντομη και δεν χρειάζεται διανυκτερευση σε νοσοκομείο.

Share This Page