1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ισχαιμική κολίτιδα

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by feomis, Jan 13, 2008.

 1. feomis

  feomis New Member

  Γειά σας,
  Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας .Είμαι 54 ετών και ύστερα από κολονοσκόπηση στην οποία υποβλήθηκα στις 12-11-07 διαπιστώθηκε ισχαιμική κολίτιδα στο σιγμοειδές (οίδημα και εξελκώσεις από τα 20-45 εκατ.από του δακτυλίου).Η ιστολογική εξέταση έδειξε επίσης αλλοιώσεις συμβατές με ήπιας βαρύτητας χρόνια ανενεργό και επουλωμένη ισχαιμική κολίτιδα.
  Μου χορηγήθηκε αντιβίωση (siproxin +flagyl) και αντιφλεγμονώδες (salofalk).Δυο μήνες μετά
  η κατάσταση έχει βελτιωθεί αλλά οι ενοχλήσεις δεν έχουν εξαλειφθεί. Ο γιατρός μου μου έχει συστήσει αναμονή και νέα εξέταση σε ένα μήνα.Κατά την γνώμη σας είναι πιθανή η χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησής μου και σε θετική περίπτωση μπορεί να εφαρμοστεί η λαπαροσκοπι-
  κή μέθοδος;Στην ίδια περίπτωση θεωρείτε πιθανή τη δημιουργία κολοστομίας έστω και προσωρινής;Eυχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Ισχαιμική κολίτιδα

  Γειά σας και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!!
  Είναι γεγονός πως η ηλικία σας δεν συμβαδίζει με ισχαιμική κολίτιδα, και θα πρέπει ίσως να αναζητηθούν αιτίες ισχαιμίας του σιγμοειδούς!!
  Απο κει και πέρα εφ'οαον υπάρχουν ενοχλήσεις και έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα ενδοσκοπικά και έχει γίνει ιστολογική επιβεβαίωση. τότε το ενδεχόμενο επέμβασης συζητείται διότι έτσι αφαιρείται το πάσχον τμήμα!
  Η λαπαροσκοπική επέμβαση έχει θέση στο πρόβλημα διότι προκειται για καλοήθη πάθηση μεν αλλά και μπορείτε να βοηθηθείτε λόγω ελαχιστοποίησης της τομής!!

  Η πιθανότητα κολοστομίας είναι μηδενική!! Δεν βλέπω τον λόγο γιατι το αναφέρετε??

  Στην διάθεση σας!

Share This Page