1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ινομυώματα μετά από λαπαροσκοπηση κ αγωγή κατά της ενδομητρίωσης.

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by MariaLampropoulou, Sep 12, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. MariaLampropoulou

  MariaLampropoulou New Member

  Καλησπέρα σας!
  Είμαι 40 ετών (χωρίς παιδιά και χωρίς προβλήματα υγείας ) και πριν από 4 μήνες υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική εμπέμβαση αφαίρεσης ενδομητριωσιακής, καλοήθους κύστης ωοθήκης που ήταν επιτυχής και φάνηκε ότι υπήρχε ενδομητρίωση, ο γιατρός αφίαρεσε κ εστίες, ολα πήγαν καλά. Από την επόμενη περίοδο ξεκίνησα visanette 2mg ανελλιπώς και είχα στην επόμενη περίοδο αιμοραγία 12 ημερών και στη συνέχεια διακοπηκε η περίοδος (λόγω του visannete) κατά το γιατρό. Πριν 2 μέρες από σήμερα τον επισκέφθηκα κ το υπέρηχο έδειξε αύξηση δυο ινομυωμάτων που είχα ήδη πριν την επέμβαση (ενδοτοιχωματικά, πυθμενικά, διαστάσεων 8,30mm χ 6,90mm και 7,30mm x7,20mm) σε μεγεθος 12,10 χ 8,90 και 12,80mm και 9,90mm. Επίσης υπάρχουν τώρα δύο καινούρια ακόμα (ενδοτιχωματικό, αριστερά 16,80 χ 11,30 mm και πρόσθιο υπορογόννιο 15,60mm x 10,30mm).

  Ο ίδιος γιατρός έκανε κ τα δυο υπέρηχα (πριν την επέμβαση και τώρα 4 μηνες μετά)

  H ερώτησή μου είναι αν η αύξηση μπορέι να οφέιλεται στην αγωγή των visanette και αν γενικά πρέπει να ανησυχώ γι αυτή την ξαφνική εμφάνιση των καινούριων και την αύξηση των προυπάρχοντων.

  Θα εκτιμούσα πολύ την απάντησή σας γιατί πραγματικά ανησυχώ τρομερά, (αν κ ο γιατρός μου μου είπε οτι δεν υπάρχει λόγος γιατί αυτά συμβαίνουν ετσι κι αλλιώς σε μια νέα γυναίκα (είμαι 40 ετών) κ να το ν ξαναδώ απλά σε έξι μήνες για τον καθορισμένο ετήσιο έλεγχο του τεστ παπ), λόγω πικρής προηγούμενης εμπειρίας με γιατρούς (αν και σέβομαι πολύ τον κλάδο και το λειτούργημα που επιτελεί).

  Ευχαριστώ θερμά!!!
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Ναι βέβαια. Όλα αυτά έχουν συνήθως να κάνουν με τις ορμόνες και περισσότερο με τα οιστρογόνα και είναι και μικρά άρα δεν τα πειράζουμε. Θα έλεγα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού σου.

Share This Page